Tekst objavljen: 14.02.2019 10:28        


Na domaćem tržištu akcija je danas registrovan blagi oporavak investicione aktivnosti, ali i novi pad BELEX indeksa.

Beogradska berza: Blagi oporavak trgovanja

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 14,4 miliona dinara (122 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je oslabio za 0,7 odsto na 702,19 poena, a BELEXlajn je potonuo za za 0,3 posto na 1.531,36 poena.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je drugi dan uzastopno bio u centru pažnje investitora, ostvarivši ukupan promet u iznosu od 3,0 miliona dinara, ali uz oštar pad cene od 7,4 procenta na 997 dinara, što je najniži nivo u poslednjih godinu dana.

Inače, francuska kompanija Vinci Airports danas svečano obeležava početak koncesije i preuzimanje upravljanja beogradskom vazdušnom lukom u narednih 25 godina. Cilj „Vincija“ je da beogradski aerodrom tokom koncesije dostigne broj od 15 miliona putnika godišnje, izjavio je generalni direktor „Vansi koncesije“ i predsednik kompanije Vinci, Nikola Notbar.

Akcije Naftne industrije Srbije su ojačale za 0,6 procenata na 685 dinara, a istrgovane su za 2,9 miliona dinara, dok je građevinsko preduzeće „Energoprojekt holding“ palo za 1,6 posto na 620 dinara, uz realizaciju u iznosu 0,7 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, zaključio je trgovanje s dobitkom od 0,6 procenata, na nivou od 10.800 dinara, a ostvario je trgovanje od približno 0,7 miliona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu, Hempro, zadržalo se na cenovnom nivou od 510 dinara, uz promet u iznosu od 0,6 miliona dinara.

Dobro trgovanje, vredno 4,2 miliona dinara, zabeležilo je na MTP tržištu Saobraćajno, turističko, ugostiteljsko preduzeće „Vršac“, po ceni od 5.700 dinara, za 1,8 procenata višoj nego na prethodnoj trgovačkoj sesiji.

Državim obveznicama Srbije danas nije trgovano na Berzi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Beogradska berza Glavni indeks Beogradske berze promet na berizi akcije na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana