Tekst objavljen: 21.04.2022 13:10        


Berzanski indeksi u kontinentalnoj Kini i Hong Kongu pali su danas usled zabrinutosti investitora zbog usporavanja kineske ekonomije, mada je pad prinosa na dugoročne američke državne obveznice pružio podršku drugim referentnim indeksima

Berzanski indeksi skaču i padaju širom planete


Pad akcija od 0,78 odsto u Hong Kongu i najlikvidnijih akcija na berzama u kontinentalnoj Kini od 0,36 odsto povukao je naniže najširi indeks azijsko-pacifičkih akcija MSCI, bez japanskih, za 0,22 odsto, prenosi Tanjug.

Međutim, referentni pokazatelji vrednosti akcija u Australiji i Koreji su porasli, a japanski indeks Nikei je skočio za 0,81 odsto.

Prinos na desetogodišnje američke državne obveznice, prema poslednjim podacima, iznosi 2,8455 odsto i neznatno je u usponu na jutrošnjem azijskom trgovanju nakon što je tokom noći pao sa nivoa od čak 2,981 odsto zabeleženog u sredu.

Na Vol Stritu, indeks akcija tehnoloških kompanija Nasdak zabeležio je noćas gubitak od 1,22 odsto, povučen sunovratom vrednosti Netfliksa od neverovatnih 35,1 odsto nakon što je ta kompanija objavila neočekivani pad broja pretplatnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Industrijski indeks Dau Džons je porastao za 0,71 odsto, a smanjenje prinosa na američke obveznice odrazilo se na dolar.

Dolarski indeks, koji meri vrednost američke valute prema šest glavnih rivala, pao je u sredu za 0,65 odsto, dok su posrnuli evro i britanska funta uspeli da se malo oporave.

Na robnim berzama, nafta je jutros nastavila uspon nakon nekoliko dana mešovitog kretanja. Cena fjučersa severnomorske nafte Brent porasla je za 0,67 odsto na 107,48 dolara za barel, a američka WTI nafta je ojačala za 0,54 odsto, dok je cena zlata opala za 0,14 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza vesti sa berze poslovanje na berzi ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana