Tekst objavljen: 05.07.2021 14:15        


Džef Bezos, najbogatiji čovek sveta i osnivač Amazona, trebalo bi danas da se povuče sa funkcije generalnog direktora ove gigantske platforme za onlajn trgovinu, posle 27 godina provedenih na čelu kompanije

Bezos se danas zvanično povlači sa čela "Amazona" i putuje u svemir


Bezos, koji sa imovinom vrednom oko 189 milijardi dolara zauzima prvo mesto na Forbsovoj rang listi najbogatijih ljudi na svetu, objavljenoj početkom godine, najavio je odlazak sa mesta generalnog direktora Amazona u februaru, kako bi se posvetio svom kosmičkom preduzeću Blu Oridžin, piše Raša tudej.

Amazon, koji je davnih 1990-ih počeo da radi kao onlajn knjižara, izrastao je tokom poslednje dve i po decenije u jednu od najvrednijih kompanija na svetu kojima se trguje na berzi, s tržišnom kapitalizacijom od 1,7 biliona dolara.

Bezos planira da zadrži vlasnički udeo od 10,3 posto u kompaniji, kao i mesto izvršnog predsednika upravnog odbora Amazona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Mesto glavnog izvršnog direktora Amazona predaće Endiju Džesiju, koji se kompaniji pridružio 1997. godine i koji trenutno vodi Amazonov sektor cloud računarstva.

U međuvremenu, Bezos planira da se pridruži posadi kosmičkog broda-kapsule Nju Šepard njegove svemirske kompanije na prvom putničkom letu u vasionu, koji je zakazan za 20. jul, na godišnjicu sletanja Apola 11 na Mesec 1969. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
džef bezos povlačenje endi džesi džef bezos amazon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana