EUR 117,58 USD 99,53 CHF 109,33

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 17.08.20. :: 117.5799 rsd

Tekst objavljen: 09.11.2018 10:40        


U Ministarstvu kulture i informisanja očekuju da će javni servisi - RTS i RTV i ove godine iz budžeta dobiti četiri milijarde dinara.

Bilo bi logično da se TV pretplata poveća na 250 dinara

Kako pišu Večernje novosti u izdanju od petka, 3,1 milijarda pripala bi RTS-u, a 900 miliona RTV.

"Ministarstvo kulture i informisanja uputiće Vladi Srbije predlog izmena Zakona o javnim servisima koje će podrazumevati da se RTS i RTV finansiraju iz budžeta naredne dve godine", rečeno je listu u Ministarstvu.

Dodali su da očekuju da će se taj predlog naći već na narednoj sednici Vlade.

Javni servisi se delimično finansiraju i od televizijske pretplate koja iznosi 150 dinara, za šta u Ministarstvu smatraju da je premalo.

"Bilo bi logično da se cena poveća na 200 ili 250 dinara, ali to zavisi od Ministarstva energetike i rudarstva, koje je nadležno da predloge o pretplati upućuje Vladi Srbije, jer se računi plaćaju preko brojila za struju, koja su u nadležnosti EPS-a", naveli su iz Ministartva kulture i informisanja.

2 komentara

 1. User image
  Aleksandar 10.11.2018 0:00

  Pazite da vam ne platim 250 dinara. I ovo vam je mnogo kako radite.

 2. User image
  Краљ Иби 13.11.2018 21:25

  Било би логично да Министарство културе мисли мало на културу, а да јој други део министарства информисања брине о јавно доступним садржајима за гледаоце који негују културу дијалога, уметности и опште културе нових генерација. Не треба се фокусирати на већинску популацију, која може под лошим условима бити заведена тешким а лаким забавама, ријалити програмима и саблажњавајућим садржајима за развој психе и личности цивилизованог човека.
  Било би логично да Министарство културе и информисања онда тражи да РТС има једнак третман према свим странкама, тј. онда да нити једна нема предност, што изискује трансформацију јавне свести о потребама за правим и критичким информисањем.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
rast cena RTS cena rtv pretplata Ministarstvo energetike i rudarstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana