Tekst objavljen: 09.11.2018 10:40        


U Ministarstvu kulture i informisanja očekuju da će javni servisi - RTS i RTV i ove godine iz budžeta dobiti četiri milijarde dinara.

Bilo bi logično da se TV pretplata poveća na 250 dinara

Kako pišu Večernje novosti u izdanju od petka, 3,1 milijarda pripala bi RTS-u, a 900 miliona RTV.

"Ministarstvo kulture i informisanja uputiće Vladi Srbije predlog izmena Zakona o javnim servisima koje će podrazumevati da se RTS i RTV finansiraju iz budžeta naredne dve godine", rečeno je listu u Ministarstvu.

Dodali su da očekuju da će se taj predlog naći već na narednoj sednici Vlade.

Javni servisi se delimično finansiraju i od televizijske pretplate koja iznosi 150 dinara, za šta u Ministarstvu smatraju da je premalo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Bilo bi logično da se cena poveća na 200 ili 250 dinara, ali to zavisi od Ministarstva energetike i rudarstva, koje je nadležno da predloge o pretplati upućuje Vladi Srbije, jer se računi plaćaju preko brojila za struju, koja su u nadležnosti EPS-a", naveli su iz Ministartva kulture i informisanja.

2 komentara

  1. User image
    Aleksandar 10.11.2018 0:00

    Pazite da vam ne platim 250 dinara. I ovo vam je mnogo kako radite.

  2. User image
    Краљ Иби 13.11.2018 21:25

    Било би логично да Министарство културе мисли мало на културу, а да јој други део министарства информисања брине о јавно доступним садржајима за гледаоце који негују културу дијалога, уметности и опште културе нових генерација. Не треба се фокусирати на већинску популацију, која може под лошим условима бити заведена тешким а лаким забавама, ријалити програмима и саблажњавајућим садржајима за развој психе и личности цивилизованог човека.
    Било би логично да Министарство културе и информисања онда тражи да РТС има једнак третман према свим странкама, тј. онда да нити једна нема предност, што изискује трансформацију јавне свести о потребама за правим и критичким информисањем.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rast cena RTS cena rtv pretplata Ministarstvo energetike i rudarstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana