Tekst objavljen: 16.04.2016 14:27        


Bioskopi širom šveta su prošle godine ostvarili rekordnu zaradu od 38,3 milijarde dolara, zahvaljujući Kini i velikoj potrošnji mladih na bioskopske karte, pokazali su danas objavljeni podaci jedne asocijacije.

Bioskopi u svetu zaradili rekordnih 38,3 mlrd dolara

Globalna potrošnja na gledanje filmova na velikim platnima porasla je prošle godine za 5,2 odsto, pre svega zahvaljujući neverovatnom rastu u Kini od čak 51,2 odsto, prema podacima američke Nacionalne asocijacije vlasnika bioskopa (NATO), prenosi agencija Frans pres.

Takođe je registrovan veliki rast potrošnje u Meksiku (14,7 odsto), Nemačkoj (14,3 odsto), Španiji (7,8 odsto) i Brazilu (7,4 odsto).

Na severnoameričkim blagajnama, veliki blokbasteri kao što su "Ratovi zvezda: Sila se budi" i "Svet iz doba jure", pomogli su da zarada prvi put premaši 11 milijardi dolara.

"Istorijski gledano, tri najveća bioskopska tržišta su SAD, Evropa i Australija. U ovom trenutku, strana bioskopska tržišta sa najbržom stopom rasta su u Aziji i Latinskoj Americi", izjavio je predsednik i generalni direktor ove asocijacije, Džon Fitijan na konferenciji u Las Vegasu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svet bioskopi dolar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana