Tekst objavljen: 14.02.2021 12:00        


Pošto sme da primi samo 50 odsto uobičajenog broja posetilaca, a čak ni sa tim ograničenjem ne može da popuni kapacitet, južnokorejski lanac bioskopa smislio je kako da preživi krizu izazvanu pandemijom korona virusa – iznajmljivanjem bioskopskog platna za igranje igrica

Bioskopske sale u Koreji se iznajmljuju za - igranje igrica

U veoma teškoj situaciji za bioskopsku industriju CGV, najveći lanac bioskopa u Južnoj Koreji, našao je novi izvor prihoda. U njegovim salama za projekciju, gejmeri mogu iznajmiti bioskopsko platno i prateću tehniku, i to na dva sata, po ceni od oko 90 dolara do šest popodne ili 135 dolara u večernjim satima. Zakupci su u obavezi da ponesu svoje konzole i igre, jer im bioskop iznajmljuje uglavnom platno i ozvučenje.

Iz CGV-a kažu da im ovaj “novi biznis” ne donosi zaradu kakvu donose filmovi i mnogo brojnija publika koja ih prati, ali im pomaže da prežive teške dane.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ideju su dobili sasvim slučajno, od jednog zaposlenog, Song Vu Hana, koji je zaključio da se publika video igara i filmova donekle preklapa, ali i da su današnje igrice savršeno osmišljene – imaju zanimljivu priču poput filmske, ali i odličnu grafiku i zvuk. Šteta je, mislio je on, ne doživeti ih na pravi način, na velikom ekranu, sa dobrim zvukom.

Pošto se i rukovodstvo bioskopa po ovom pitanju složilo sa njim, CGV je početkom 2021. godine omogućio gejmerima da igraju igrice u njegovim bioskopima. Do sada je prodato 130 termina, najviše muškarcima starosti između 30 i 40 godina, ali i parovima i čitavim porodicama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
CGV iznajmljivanje bioskopa igrice video igre južna koreja bioskopi pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana