Tekst objavljen: 13.09.2015 9:55        


Kanadski proizvođač mobilnih telefona BlackBerry objavio je kupovinu izdavača softvera za mobilne uređaje "Good Technology" za 425 miliona dolara (381,5 miliona evra), što bi trebalo da pojača ponudu usluga za kompanije.

BlackBerry kupuje svog konkurenta Good Technology

Kupovina bi trebalo da omogući BlackBerry-ju da poveća profesionalnu klijentelu, što je prioritet u preusmeravanju na obezbeđenje softvera i usluga za firme, preneo je Rojters.

S obzirom na to da je Apple proizveo skoro polovinu uređaja koji koriste softvere firme "Good", kao što je telefon "iPhone", transakcija će omogućiti BlackBerry-ju i da olakša povezivanje različitih operativnih sistema.

BlackBerry-jev izvršni direktor Džon Čen precizirao je na telefonskoj konferenciji za štampu da se komercijalizacija proizvoda dvaju firmi nastavlja u očekivanju jedinstvene platforme na koju sadašnji klijenti mogu da se prebace kada bude dostupna.

Razvoj takvog sistema bi, prema njegovom mišljenju, mogao da traje jednu do dve godine.
BlackBerry je naveo da integrisanje firme sa sedištem u Silikonskoj dolini treba da rezultira dodatnim prihodom od oko 160 miliona dolara u prvoj poslovnoj godini nakon završetka transakcije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Good Technology novi softver blackberry mobilni telefon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana