Tekst objavljen: 20.01.2018 14:29        


Evropska komisija organizovala je u Briselu sastanak telekomunikacionih operatera sa prostora Zapadnog Balkana.

Brisel želi niže cene rominga na zapadnom Balkanu

- Tražili smo od kompanija iz regiona da istraže mogućnosti smanjenja cena rominga među zemljama Zapadnog Balkana - kaže portparolka Evropske komisije Natali Vandajstat.

U sedištu Evropske komisije u Briselu održan je okrugli sto telekomunikacionih operatera sa porostora Zapadnog Balkana.

Sastanak je organizovala komesarka Marija Gabrijel zadužena za digitalnu ekonomiju i društvo, a razgovaralo o telekomunikacionom tržištu u regionu.

- Tražimo od kompanija u regionu da istraže moguće opcije, kao što su dobrovoljni komercijalni ili drugi sporazumi kako bi se smanjile cene rominga među zemljma Zapadnog Balkana. Kompanije su se dogovorile da svoje predloge razmotre sa Komisijom tokom narednih nedelja - poručila je Vandajstat.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker tražio je prethodno da se ojačaju odnosi EU sa Zapadnim Balkanom. EK između ostalog želi da olakša proces promena i ohrabri pozitivne pomake u oblasti telekomunikacionog tržišta u regionu.

Premijer Bugarske Bojko Borisov, čija zemlja sada predsedava Savetom EU, najavio je nedavno da će za početak raditi na smanjenju cena rominga na Zapadnom Balkanu, a u cilju i po ugledu na potpuno ukidanje tarifa za roming među zemljama EU.

Plan za takve korake trebao bi biti predstavljen na sledećem samitu EU Zapadni Balkan koji će biti održan u maju u Sofiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zapadna evropa cena rominga

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana