Tekst objavljen: 05.02.2020 13:30        


Velika Britanija će zabraniti prodaju novih benzinskih, dizel i hibridnih automobila od 2035. godine, pet godina ranije nego što je planirano, pokušavajući da smanji zagađenje vazduha, što bi moglo da okonča oslanjanje na motore s unutrašnjim sagorevanjem

Britanija do 2035. godine zabranjuje beznince, dizel i hibridna vozila

Najava stiže uoči UN-ove konferencije o klimi COP 26 koja je planirana za novembar ove godine u Glazgovu i koju, piše Rojters, premijer Boris Džonson želi da iskoristi kao akcelerator podizanja svesti o problemima životne sredine.

Tu konferenciju mnogi smatraju trenutkom istine za Pariski sporazum iz 2015. godine o borbi protiv globalnog zagrevanja.

“Organizacija COP-a 26 važna je prilika za Veliku Britaniju i zemlje širom sveta da pojačaju borbu protiv klimatskih promena“, rekao je Džonson.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Britanski korak predstavlja pobedu za električne automobile koji, ako se globalno prošire, mogu ugroziti bogatstvo proizvođača nafte, transformisati automobilsku industriju i oboriti jednu od ikona kapitalizma 20. veka: posedovanje ličnog automobila, piše Rojters.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
električna vozila zabrana Velika Britanija zabrana vozila 2035

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana