Tekst objavljen: 08.07.2017 16:00        


Razlog za to je, osim uštede vremena koje bi proveli u redu pred šalterom, i neuporedivo niža cena provizije za plaćanje preko mobilnih telefona i kompjutera.

Čak trećina građana plaća račune preko interneta

Plaćanje računa na šalterima prošlost je za bar trećinu građana Srbije koji imaju tekuće račune, pišu “Večernje novosti“.

Za samo godinu dana udeo internet plaćanja povećan je sa 16,9 na 18,7 odsto, a još brži rast beleži se kod onih koji za transakcije koriste mobilne telefone – sa šest na 10 odsto, piše list i dodaje da će broj korisnika internet bankarstva do 2019. godine porasti za 50 odsto u poređenju sa 2015. godinom.

Kako se primećuje, i Srbija prati ovaj trend, pa pojedine banke za samo godinu dana beleže višestruko veći broj klijenata koji su sa “papira” prešli na “onlajn” plaćanje raznih računa putem interneta.

Razlog za to je, osim uštede vremena koje bi proveli u redu pred šalterom, i neuporedivo niža cena provizije za plaćanje preko mobilnih telefona i kompjutera.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da više od 67 odsto stanovništva u Srbiji već ima račun u nekoj banci, kao i da više od polovine populacije koristi pametni telefon, sa porastom od 15 procenata iz godine u godinu jasno je da će se trend digitalizacije u bankarstvu nastaviti, a svakako u godinama koje dolaze značajan doprinos može dati sistemski pristup na državnom vrhu, kažu za “Novosti” u Telenor banci, jedinoj isključivo onlajn banci u regionu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
građani Srbije online plaćanje plaćanje računa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana