Tekst objavljen: 23.08.2021 11:55        


Vrednost BItkoina na tržištu kriptovaluta je ovog jutra pravo iznenađenje. Prema svemu sudeći reklo bi se da se približava probijanju magične vrednosti od 64.000 dolara koju je imao početkom ove godine

Cena bitkoina od jutros prešla 50 hiljada dolara


Cena Bitkoina jutros iznosi50.068 dolara što je gledano u poslednja 24 sata rast vrednosti od 1,78 odsto.

I druga najpoznatija kriptovaluta Eter beleži dobar rast. Za 24 sata njegova vrednost je porasla za 2,09 odsto i njime se trenutno trguje po ceni od 3.328 dolara.

I Cardano je u zelenom. Njegova vrednost je porasla za 9,31 odsto i on sada vredi 2.80 dolara.

Sa druge strane, ostale kriptovalute su u crvenom. Vrednost Ripla je opala za 0,58 odsto i on vredi 1.24 dolar, a Dogekoinom se trguje po ceni od 0.31 dolar, odnosno on beleži pad vrednosti od 0,34 odsto.

To je najveća vrednost vodeće svetske kriptovalute u poslednjih više od tri meseca, prenosi CNBC.

U aprilu 64.000 dolara

Bitkoin u aprilu zabeležio istorijski maksimum od preko 64.000 USD, ali je junu i julu usledila njegova velika rasprodaja i sunovrat cene, koja je pala čak ispod 30.000 USD. Tome je u velikoj meri doprinela pooštrena regulativa kineskih vlast, koja je dovela do prestanka rudarenja bitkoina u Kini i preseljenja te aktivnosti u druge zemlje.

Međutim, sredinom jula je počeo kontinuirani oporavak kripto tržišta.

U poslednjih nekoliko dana, pozitivan uticaj na kretanje cena digitalnog novca imale su dve važne najave. Naime, jedna od vodećih trgovinskih kripto platforrmi, Coinbase, saopštila je prošle nedelje da će kupiti kriptovalute u vrednosti 500 mil USD i da će 10% svoje dobiti izdvojiti za portfolio kripto imovine, navodi Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Takođe, kompanija za onlajn plaćanja PayPal izvestila je da će pokrenuti novu uslugu u Velikoj Britaniji kako bi omogućiti ljudima da kupuju, čuvaju i prodaju digitalne valute.

U međuvremenu, i drugi digitalni novčići beleže rast vrednosti. Eter se trgovao u noćas u usponu od oko 2% na 3.302,59 USD.

Vrednost čitavog kripto tržišta je u nedelju premašila 2,14 biliona USD, prema podacima sa portala Coinmarketcap.com.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin cena bitkoina bitkoin jutros ethereum ethereum jutros kriptovalute cena kriptovaluta trgovina kriptovalutama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana