Tekst objavljen: 09.09.2022 15:50        


Bitkoin je prešao granicu od 20.000 dolara i očekivao je svoj najbolji dan u poslednjih šest nedelja u petak, dok je američki dolar značajno pao, a tržišta su našla razloge da budu vesela na kraju tmurne nedelje

Cena bitkoina prešla 20 hiljada dolara


Bitcoin, najveća kriptovaluta po tržišnoj vrednosti, porastao je za više od 7% na 20.796 dolara, što je dvonedeljni maksimum. Eter, drugi po veličini, porastao je 5% da bi takođe dostigao dvonedeljni maksimum na 1.717 dolara. Bitkoin je u sredu bio samo 18.540 dolara, prenosi Rojters.

Učesnici na tržištu rekli su da nema posebnog pokretača za dobitke osim širokog optimističnog raspoloženja u dokazima u klasama imovine u petak, predvođenih padom dolara u sigurnom utočištu i rastom kineskih akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ako kriptovalute uspeju da zadrže svoje dobitke do zatvaranja nedelje, bitkoin bi mogao da zabeleži drugi nedeljni porast zaredom, i najbolju nedelju za otprilike mesec dana.

Nestalnost Etera za vikend može biti povećana nadogradnjom softvera koja se nazire poznata kao „spajanje“, koja će biti zakazana negde između 10. i 20. septembra, sa neizvesnim tačnim vremenom.

Promena će radikalno promeniti način na koji se transakcije obrađuju i trebalo bi da smanji potrošnju energije. Neke berze planiraju da pauziraju depozite i povlačenja dok se vrši nadogradnja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin cena bitkoina kriptovalute cena kriptovaluta trgovina kriptovalutama bitkoin jutros ethereum jutros

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana