Tekst objavljen: 11.11.2021 9:00        


Uredbom Vlade ograničena je maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna T-500 na 46 dinara u narednih šest meseci sa mogućnostima produženja, saopštila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić

Cena hleba od brašna T-500 ograničena na 46 dinara


"U ovom trenutku, planirana je intervencija iz robnih rezervi od 30.000 tona brašna, a potom ukoliko bude potrebe Republičke robne rezerve će odreagovati dodatnim količinama", navela je Matić.

Matić je dodala da se Uredba donosi u cilju osiguranja snabdevenosti tržišta i očuvanja cenovne stabilnosti ove osnovne životne namirnice zbog skoka cena žitarica i brašna, koje su dostigle rekordni nivo u svetu i kod nas.

U Uredbi piše da najviša obračunata marža koja je deo maloprodajne cene hleba, vekne težine 500 grama, ne može biti veća od šest odsto, dok najviša obračunata marža koja je deo veleprodajne cene hleba, vekne težine 500 grama, ne može biti veća od 2 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Najviša ukupna stopa marže, odnosno troškova prometa (uključujući sve vrste rabata, kasa skonto) ne može biti veća od 8,12 odsto u odnosu na proizvođačku cenu hleba. Proizvođačka cena se obračunava u visini do 38,68 dinara po vekni hleba.

U Uredbi piše da su proizvođači hleba obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od brašna "T- 500" u količini od najmanje 30 odsto dnevne proizvodnje svih vrsta hleba.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hleb od brašna t-500 hleb cena hleba tatjana matić ograničenje cena

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana