Tekst objavljen: 01.02.2016 10:28        


U poslednjih sedam dana prosečna cena litre benzina u Srbiji je pala za oko dinar, a dizela za dva dinara, saopštilo je danas Udruženje naftnih kompanija Srbije. Prosečne maloprodajne cene goriva u Srbiji su i dalje u padu, a cena u zemljama regiona su uz manje izmene gotovo iste.

Cene goriva u Srbiji i dalje u padu

Prema objavljenom nedeljnom pregledu cena UNKS-a, litar benzija u Srbiiji je 127,7 dinara, evrodizela 127,79 i TNG-a 68,89 dinara.

Po ceni dizela Crna Gora se pridružila tradicionalno najjeftinijim tržištima Makedonije i BiH, a pošto je u Grčkoj prosečna cena dizela pala ispod jednog evra, prosečna maloprodajna cena dizela na tržištu Srbije je niža samo od cene u Albaniji.

Cena TNG autogasa je promenjena zanemarljivo i otprilike je na prošlonedeljnom nivou.
Ako se te cene uporede sa prosečnim maloprodajnim cenama od 24. juna 2015, može se videti da su za benzin bile više za oko 17 dinara, a dizela za oko 22 dinara, ali i da je državno zahvatanje i tada i sada na nivou od 76 odnosno 77 dinara.

Jasno se vidi da celokupni pad maloprodajnih cena zapravo potiče od pada kompanijskog dela cene, u prvom redu kao posledica dramatičnog pada cene benzina i dizela na svetskom tržištu, navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena goriva u regionu cena goriva u srbiji cena goriva gorivo pad cene goriva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana