Tekst objavljen: 09.03.2023 11:55        


Credit Suisse je u četvrtak objavio da će odložiti objavu svog godišnjeg izveštaja za 2022. nakon kasnog poziva američke Komisije za vrednosne papire i berze u sredu uveče

Credit Suisse odložio objavu poslovnih rezultata posle jednog poziva


U saopštenju, posrnuli švajcarski zajmodavac rekao je da se razgovor odnosio na komentare SEC-a o "tehničkoj proceni prethodno objavljenih revizija konsolidiranih izveštaja o novčanom toku u godinama koje su završile 31. decembra 2020. i 2019., kao i povezanih kontrola."

Credit Suisse je pre mesec dana izvestio o neto gubitku u četvrtom tromesečju od 1,4 milijarde švajcarskih franaka (1,51 milijardu dolara), dok nastavlja sa svojom velikom strateškom reorganizacijom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Tromesečni rezultat bio je lošiji od projekcija analitičara o neto gubitku koji se može pripisati deoničarima od 1,32 milijarde švajcarskih franaka, a celogodišnji gubitak posrnulog švajcarskog zajmodavca povećao je na 7,3 milijarde švajcarskih franaka.

Pod pritiskom ulagača, Credit Suisse je u oktobru prošle godine najavio plan za pojednostavljenje i transformaciju svog poslovanja u nastojanju da se vrati na stabilnu profitabilnost nakon kroničnog lošeg poslovanja svoje investicione banke i litanije rizika i neusklađenosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
odloženo objavljivanje komisija za vrednosne papire i berze afera credit suisse Credit Suisse poslovni rezultati sjedinjene američke države

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana