Tekst objavljen: 01.06.2015 12:23        


Sva tri mobilna operatera u Crnoj Gori, Telekom, Telenor i M:tel, žalili su se Upravnom sudu na odluku Agencije za telekomunikacije i poštansku delatnost (EKIP), kojom je predviđeno snižavanje cena rominga od 30. juna ove godine, saopštio je direktor EKIP-a, Zoran Sekulić.

Crnogorski operateri ne žele jeftiniji roming

"Telenor i Telekom tražili su odlaganje odluke, ali EKIP to nije dozvolio, Telekomova žalba Upravnom sudu je odbijena, dok se na ostale istovetne žalbe još čeka sudska odluka", rekao je Sekulić za list Dan.

Odluka o snižavanju cena rominga doneta je u martu, kada je i potpisan sporazum između Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije. Sekulić je naglasio da se nijedan operater u zemljama potpisnicima nije žalio Upravnim sudovima na ovu odluku.

"Maksimalne maloprodajne cene usluga rominga bez PDV-a, koje stupaju na snagu 30. juna 2015, odnose se na maloprodajne cene odlaznog poziva i iznosiće 29 centi po minutu, što predstavlja smanjenje od 50 odsto u odnosu na važeću prosečnu cenu, dok će cena dolaznog poziva iznositi osam centi po minutu, i biće manja 70 odsto, precizirao je Sekulić.

Cena SMS poruke iznosiće devet centi, što predstavlja smanjenje od oko 50 odsto u odnosu na važeću cenu. Maloprodajna cena za usluge prenosa podataka iznosiće 70 centi po megabajtu, što je 70 odsto manje.

Govoreći o odluci operatera da dupliraju minimalne cene elektronske dopune (sa jednog na dva evra), uprkos protivljenju EKIP-a, Sekulić je kazao da mogućnost za vraćanje stare cene zavisi od suda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
crnogorski operateri cena rominga niže cene u romingu minut u romingu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana