Tekst objavljen: 16.03.2022 15:05        


Najveće interesovanje srpskih turista je za putovanja u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Egipat i Bugarsku, a iznenađuje da se ove godine ponovo povećalo interesovanje za Italiju i Španiju

Da li će i odlazak na letovanje biti skuplji?


Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da je interesovanje za putovanja bilo mnogo veće nego prošle godine, sve do početka ukrajinske krize, koja će dovesti do postupljenja prevoza, naročito avio prevoza i takse za boravak.

"Imali smo jedan dobar broj bukinga, upita, interesovanje ljudi, ne samo kada su u pitanju letovanja, već i putovanja za praznike, ali je sa ukrajinskom krizom interesovanje stalo", rekao je Seničić na TV Prva.

Kako je istakao, normalno je očekivati da se umanjuju kovid mere zbog epidemioloških uslova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


On je podsetio da je Grčka u ponedeljak ukinula obaveznost posedovanja PLF obrasca za ulazak u tu zemlju, a da su iz Crne Gore i Albanije najavili da će situacija biti kao i prošle godine i da će srpski turisti u te zemlje moći da ulaze bez posebnih uslova.

Najveće interesovanje srpskih turista je za putovanja u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Egipat i Bugarsku, a iznenađuje da se ove godine ponovo povećalo interesovanje za Italiju i Španiju.

Seničić očekuje da će se zbog ukrajinske krize smanjiti broj gostiju u Egiptu i Tunisu, koji su računali na ruske i ukrajinske turiste, zbog čega bi mogle da padnu i cene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje 2022 cene aranžmana letovanje odlazak na letovanje Aleksandar Seničić rat u ukrajini

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana