Tekst objavljen: 18.11.2019 16:00        


Šest lokalnih samouprava podeliće 45 miliona dinara namenjenih za uvođenje „jedinstvenog upravnog mesta", odnosno jednošalterskog sistema, po kom građani na jednom mestu mogu da završe sve poslove sa lokalnom upravom

Da li ćemo uskoro po sve papire ići na isti šalter?

Opštinama Kuršumlija i Stara Pazova biće dodeljeno po 8,5 miliona dinara, grad Užice dobiće osam, Gornji Milanovac 7,5, opština Vlasotince 6,5, a Rača šest miliona dinara.

Odluku o dodeli sredstava donelo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, i ona je objavljena u Službenom glasniku Srbije.

Ministarstvo je 4. oktobra objavila javni poziv za dodelu ovih sredstava, a 14 jedinica lokalne samouprave i gradskih opština blagovremeno je dostavilo zahtev, od čega jedan nije ispunjavao uslove.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako se navodi u odluci, komisija za evaluaciju prijava utvrdila je konačnu rang listu i dostavila je ministru Branku Ružiću.

Predviđeno je da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa navedenim jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama zaključiti ugovore o dodeli sredstva kojim će se detaljno regulisati međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
jedinstveno upravno mesto papirologija lokalna samouprava jedan šalter

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana