Zvanični kurs Evra za dan 02.08.21. :: 117.5635 rsd
Tekst objavljen: 10.08.2020 10:25        


Građanima koji žele da nastave sa plaćanjem rata kredita, danas je poslednji dan da se jave matičnim bankama i odbiju moratorijum, odnosno pauzu u otplati obaveza

Danas ističe prvi rok za odbijanje moratorijuma, možete odbiti isti i naknadno

Banke u Srbiji imale su obavezu da na svojim portalima objave obaveštenje za klijente o novom zastoju u otplati kredita. Obaveštenje treba da sadrži informacije o početku primene i periodu trajanja moratorijuma, obračunu kamate, načinu otplate obaveza po prestanku moratorijuma, mogućim alternativnim načinima otplate obaveza, kao i reprezentativni primer iznosa obaveze pre i nakon prestanka moratorijuma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ukoliko dužnik u roku od 10 dana od dana objavljivanja obaveštenja o ponudi, tu ponudu nije odbio, smatraće se da je ponudu prihvatio. Klijent banke može da odbije ponudu o moratorijumu elektronskim putem, putem redovne pošte, telefonom ili u poslovnim prostorijama banke/davaoca finansijskog lizinga, i to u roku od 10 dana od dana objavljivanja obaveštenja o ponudi, ali i da odustane od primene moratorijuma tokom njegovog trajanja, zahtevajući to od banke na prethodno opisan način ili uplatom u celini dospele, a neizmirene obaveze, objasnili su u NBS.

1 komentar

  1. User image
    danica Pavlović 14.08.2020 15:05

    Nije mi ništa dostavljeno, dok sam, razmišljala, kako da odgovorim, jel ne mogu da idem pred poštansku da tamo stojim, stara sam, i ne mogu , brate, na suncu, da se šligiram, i ko to iszmisli, da mi penzioneri u Arandjelovcu, stojimo, kao mučenici po9 ulici.Strašno.Htela sam da odbijem voaj moratorijum, jel sam se opekla i sa prošlim, i to mi ne odgovara, da mi se krediti produžavaju u nedogled, i rate povećavaju. A penzija stoji, i ista je je 100 godina, i bez nade da će se povećati. Može samo da ukinu. Srdačan pozdrav.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Narodna banka Srbije moratorijum na otplatu kredita pandemija novi moratorijum neprihvatanje moratorijuma odbijanje moratorijuma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana