Tekst objavljen: 19.11.2013 8:45        


Kada je Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika automobila, početkom godine rekao da je situacija na tržištu automobila u Srbiji dramatična i da se graniči sa katastrofom, mnogi su pomislili da su takve izjave preuranjene.

Danas je najgore vreme za prodavce automobila u Srbiji

Ipak, tek se očekivalo ’razmahivanje’ kompanije Fiat automobili Srbija (FAS), Sajam automobila i najavljeno dobijanje datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom, od kojeg bi na, valjda, svima naprasno postalo bolje.

Međutim, kakva je trenutna situacija i kakve nam tendencije dolaze iz EU izgleda da ćemo za nekoliko godina svi, umesto automobila, voziti bicikle. U poslednjih nekoliko godina, naime, prodaja bicikala nadmašila je prodaju novih automobila u čak 23 zemlje EU.

Ovog meseca mediji su puni napisa o tome kako je, kada je prodaja automobila u Srbiji u pitanju, za prvih devet meseci 2013. godine zabeležen pad od deset odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U Srbiji je, prema tim podacima, u periodu januar-septembar ove godine prodato nepunih 17.000 vozila, a poređenja radi, u rekordnoj 2008. prodato je gotovo 44.000 automobila.

A najgori je bio upravo poslednji mesec po statistici, septembar, kada je prodato manje od 1.700 vozila što je najlošiji rezultat u poslednjih deset godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Spectator 19.11.2013 14:31

    oco su odlične vesti, dobro za ekologiju i spasavanje Zemlje od zagađivača!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina automobila prodaja automobila automobilska industrija automobili novi automobili Srbija ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana