Zvanični kurs Evra za dan 02.11.20. :: 117.5648 rsd
Tekst objavljen: 08.06.2020 9:50        


Isplata novčane pomoći države u visini od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti završava se danas

Danas se završava isplata 100 evra, ovo je procedura ako imate problem sa uplatom

Prema podacima Ministarstva finansija, jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra na svoje račune dobilo je do sada oko 6,2 miliona građana.

Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

Prvo je isplata ove novčane pomoći počela automatski za oko 1,7 miliona penzionera 15. maja, za oko 160.000 korisnika novčano-socijalne pomoći 21. maja, a 25. maja isplata je krenula za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta Uprave za trezor.

Krajnji rok za prijavu bio je 5. jun, a onima koji su se prijavili poslednjeg dana novac će biti isplaćen na račune banaka.

Iznos od 100 evra deo je paketa pomoći države građanima i privredi u ukupnom iznosu od 5,1 milijardu evra.

Zbog velikog broja građana koji ne znaju koju su banku odabrali prilikom prijave za novčanu ponmoć od 100 evra, Ministarstvo finansija dodalo je novu opciju na portalu idp.trezor.gov.rs.

Za sve one kojima je u statusu napisano da je uplata izvršena, a oni ne znaju gde, odnosno u kojoj banci, rešenje postoji.

Nakon što odaberete opciju "prijavi problem" pojaviće vam se opcija "ne znam u kojoj banci mi je izvršena uplata. Nakon što je odaberete, biće vam odgovoreno u najkraćem roku.

Vremensko ograničenje za podizanje novca ne postoji. Takođe, ne postoji način ni da država uplaćeni novac povuče, tako da ga građani mogu podići kada oni to budu želeli.

1 komentar

  1. User image
    Marina 10.06.2020 11:14

    Dobar dan, prilikom podnosenja zahteva za 100 evra, novcane naknade, bili ukucane podatke licne, karte, kojoj je isteko rok, nakon nedelju dana sa novom, na kraju doslo opovestenje, da su podatke ne uspravne.reklamsciju odbija trezor, da li postoje mogucnocnost, da cerka dobije novcanu naknadu? HVALA

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
problemi isplata 100 evra 100 evra isplata 100 evra uprava trezora pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana