Tekst objavljen: 21.10.2017 16:00        


Direktna banka AD Kragujevac koja je u vlasništvu poznatog srpskog biznismena Andreja Jovanovića, zaključila je ugovor o kupovini Pireus banke AD Beograd.

Direktna banka kupila Pireus banku

Kupovina Pireus banke od strane Direktne banke uslovljena je uobičajenim korporativnim i regulatornim dozvolama, uključujući i one koje izdaje Narodna banka Srbije. Očekuje se da će Pireus banka postati deo Direktne banke do kraja prvog kvartala 2018. godine, po pribavljanju svih neophodnih saglasnosti nadležnih organa.

Ukoliko sve saglasnosti budu pribavljene u skladu sa očekivanim, Direktnu banku će u 2018. godini činiti oko 60 ekspozitura, dok će klijente usluživati preko 800 zaposlenih, što će neminovno dovesti do jačanja prodajne mreže i kapaciteta Direktne banke, ali i do nastavka jačanja pozicije koju Direktna banka ima na tržištu. U skladu sa navedenim, očekuje se da će vrednost imovine Direktne banke iznositi preko pola milijarde evra.

Direktna banka u Srbiji nastala je početkom 2016. godine kupovinom kragujevačke KBM banke od Nove kreditne banke Maribor (NKBM) i od tada uspešno razvija svoje poslovanje na čitavoj teritoriji Srbije. Čine je tri regionalna centra: Kragujevac, za teritoriju centralne, istočne i južne Srbije, Beograd za teritoriju Beograda i Novi Sad za Vojvodinu.

U januaru ove godine, Jovanovićeva banka je kupila i 100 odsto Findomestik banke AD Beograd, koja je do tada bila u vlasništvu Findomestik banke SPA Italija, koja je deo globalnog bankarskog sistema BNP Pariba.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
direktna banka pireus banka prodaja pireus banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana