Tekst objavljen: 27.08.2020 11:45        


Generalni direktor TikToka Kevin Majer podneo je ostavku usred američkog pritiska na kineskog vlasnika da proda tu popularnu video aplikaciju za koju Bela kuća smatra da je bezbednosni rizik

Direktor TikToka podneo ostavku i kaže da je to zbog američkog pritiska

U pismu zaposlenim juče Majer je rekao da je doneo odluku da napusti kompaniju kada se "političko okruiženje drastično promenilo".

Njegova ostavka usledila je posle odluke predsednika SAD Donalda Trampa da zabrani TikTok ukoliko matična kompanija BajtDens ne proda operacije u SAD nekoj američkoj kompaniji u roku od 90 dana.

"Duboko sam razmišljao o tome kakve će korporativne strukturne promene biti potrebne i šta to znači za globalnu ulogu koju sam prihvatio. Sa tom pozadinom i pošto očekujemo da nađemo rešenje vrlo brzo teška srca želim da vam saopštim da sam rešio da napustim kompaniju", napisao je Majer.

Majer,bivši direktor Diznija, pridružio se TikToku kao generalni direktor u maju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kompanija mu se zahvalila na vremenu provedenom u njoj i navela da poštuju njegovu odluku i razumeju da je politička dinamika poslednjih meseci znatno promenila ono što bi Majer radio u budućnosti.

TikTok je u vlasništvu BajtDensa (ByteDance), koju je u Pekingu 2012. osnovao Džang Jiming, 30-godišnji inženjer informatike koji je prošle godine bio jedan 20 najbogatijih ljudi u Kini.

Vašington sumnja da aplikacije koristi kineska obaveštajna služba dok TikTok negira da deli podatke sa kineskim vlastima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kevin majer američki pritisak TikTok ostavka SAD kina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana