Tekst objavljen: 27.01.2014 10:30        


Na srpskom banakrskom tržištu naredni period doneće dosta promena. Cele prošle godine najavljivan je dolazak jedne od banaka iz Emirata, što bi konačno trebalo da se desi ove, piše novosadski Dnevnik i navodi da nove vlasnike treba da dobiju i Čačanska, Hipo te AIK banaka.

Dnevnik: Pireus nema nameru da prodaje udeo u AIK banci

Najviše pažnje u proteklom periodu izavala je namera biznismena Miodraga Kostića, odnosno MK grupe, da preuzme 100 odsto AIK banke, preko kompanije Sunoko koja je u njihovom sastavu. U brokerskoj kući Sinteza već su izračunali da će im za 100 odsto vlasništva u pomenutoj banci trebati 9,2 milijarde dinara ili nepunih 80 miliona evra.

Ipak, kako sada stvari stoje izgleda da do stopostotnog vlasništva neće biti baš lako doći. Najveći akcionar AIK banke sa 20,35 odsto udela je grčka ATE banka a čiji je vlasnik Pireus grupacija.

O tome da li planira da proda ovaj udeo Sunoku u odgovoru iz banke za Dnevnik kažu da Pireus banka „nije spremna da proda akcije AIK banke iz više razloga“.

- Takva odluka za sada ne može da se donese jer javna ponuda kompanije Sunoko nije zvanično objavljena. Plan cele grupe i Pireus banke sa sedištem u Beogradu koja posluje na našem tržištu je da jača svoje prisustvo i širi obim poslovanja i uticaj na tržištu u godinama koje predstoje - rečeno je za taj list.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aik banka Piraeus banka banke bankarsko tržište bankarski sektor Miodrag Kostić kupovina banke prodaja banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana