Tekst objavljen: 21.01.2014 10:00        


Ako je suditi prema pisanju novosadskog Dnevnika, na srpskom tržištu osiguranja sprema se velika promena. Naime, kako prenosi taj list, novi vlasnik osiguravajuće kuće DDOR Novi Sad moglo bi uskoro da postane slovenačko Triglav osiguranje.

Dnevnik: Slovenački Triglav uskoro kupuje DDOR Novi Sad

Podsetimo, krajem 2007. godine italijanska Fondijarija SAI je kupila DDOR za 264 miliona evra a proletos je DDOR od Fondijarije SAI preuzela renomirana kuća Unipol.

Sada su glasne priče o tome da će kompaniju preuzeti slovenački Triglav, a spekuliše se o tome da bi on mogao biti ustupljen za 40-50 miliona evra.

Kada ga je pre više od šest godina preuzela italijanska kompanija, DDOR je bio ubedljivo druga kuća za osiguranje u Srbiji, i to po svim parametrima.

Zauzimali su 33 odsto tržišta. Danas imaju tržišni udeo od 14 odsto, a po uspešnosti poslovanja su treći. Te promene italijanska strana je objašnjavala čišćenjem loših poslova koji vuku poreklo iz samoupravnog doba, piše Dnevnik.

Kako piše taj list, trenutno Triglav na tržištu Srbije zauzima udeo između četiri i pet odsto a sa udelom DDOR-a ušli bi u sam vrh.

Inače, Triglav ima svoju kompaniju u Srbiji jer je pre nekoliko godina kupio Kopaonik osiguranje za 17,5 miliona evra. Osim u Srbiji, prisutni su i na tržištima Češke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, uključujući i Republiku Srpsku, te u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ddor triglav osiguravajuće kuće osiguranje Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana