Tekst objavljen: 09.06.2016 12:33        


Pod sloganom u biznisu kao i u životu najvažniji partner" kompanija Mas media international" dodelila je u Beogradu nagradu Biznis partner kompanijama i institucijama koje u svom poslovanju neguju dobre poslovne običaje, vode računa o društvenoj zajednici i poštuju ekološke norme.

Dodeljene regionalne nagrade Biznis partner 2016.

Specifičnost nagrade je u činjenici da kompanije same biraju i ocenjuju svoje poslovne partnere za koje smatraju da ispunjavaju odredjene kriterijume, rečeno je juče na svečanoj ceremoniji.

Nagrade Regionalni biznis partner 2016.dodeljene su Turkish airlines, kompaniji Badel 1862.d.d. (Hrvatska), Gebrider Vajs-u (Austrija, Rudniku soli Tuzla (BiH), Interallis grupaciji (Kipar), Cablex-S grupacija (Slovenija), Fakom (Makedonija, Mtel (Republika Srpska/BiH), i Franca/Mesopromet (Crna Gora).

Specijalna nagrada dodeljena je Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore, koje je, kako su naveli članovi žirija, konstantnim inicijativama za uspostavljanje najbolje moguće saradnje između zemalja regiona snažno uticalo na proces razvoja turizma i doprinelo razvoju stimulativnog poslovnog ambijenta, stabilizaciji tržišta, razvoju poslovne saradnje...

Takođe, Specijalna nagrada dodeljena je Jugoimport -SDRP-J.P.kao kompaniji koja je pokazala najviši stepen društvene odgovornosti i brigu o lokalnoj zajednici.

Nagrade "Biznis partner secijal" dodeljene su i kompaniji "Srbijagas"kao najboljoj kompaniji u regionu jugoistočne Evrope u svojoj oblasti poslovanja i Telekomu Srbija za podršku efikasnijem poslovanju malih i srednjih preduzeća.

Fakultet organizacionih nauka u Beogradu dobitnik je nagrade EDU "Biznis partner 2016" za izrazit doprinos u edukaciji i usavršavanju znanja menadžera u regionu.

Kao EKO Biznis partner 2016". Nagrađena je HIP Azotara iz Pančeva za pokazanu izuzetnu ekološku svest i brigu o zaštiti životne sredine.

Grad Zrenjanin dobio je, takođe, specijalnu nagradu, prema mišljenju žirija kao društveno najodgovornija lokalna samouprava u regionu.

Nagrade su dodeljene i medijskim kućama koje su dale podršku poslovnim subjektima u regionu, a među nagrađenima su RTV Pink, kompanija NID Novosti AD, Privredni Vijesnik iz Hrvatske, Kopernikus, TV K:CN.

Nagrada se dodeljuje u kontinuitetu 22 godine, ustanovljena je sa idejom da se javnosti ukaže na uložene napore, postignute rezultate i pozitivan doprinos kompanija iz regiona u negovanju dobrih poslovnih običaja, poštovanja poslovne etike, morala i uvažavanja poslovnih partnera, klijenata i potrošača.

Regionalna nagrada "Biznis partner" namenjena je svim poslovnim subjektima zemalja u regionu bez obzira na delatnost, veličinu i oblik vlasništva, što obezbeđuje uslove da se male i srednje kompanije takmiče sa velikim biznisom.

Generalni drektor Mas media Milivoje Radovanović rekao je da je nagrada zaživela u regionu i da je za protekle 22 godine veliki broj kompanija i institucija iz zemalja u regionu dobilo tu nagradu.

Predsednik komisije za dodelu priznanja prof. dr Ilija Chosić rekao je da je nagradu ovaj put dobilo 44 poslovna subjekta, a da je anketirano više od 3.000.

Izbor je kako je naveo, sužen na njih 1.000 a potom i na 300.
"To su velika preduzeća, srednja i mala, a neki od kriterijuma su bili profesionalnost u poslovanju, dobra dugogodišnja poslovna saradnja u cilju pospešivanja regionalne saradnje, kvalitet proizvoda i usluga, izuzetni rezultati na polju inovativnosti i kreativnosti i održivog razvoja, stepen zadovoljstva korsnika usluga i proizvoda, tržišni i marketinški nastup,etičnost u poslovanju, društveno odgovorno poslovanje", rekao je Chosić.

Generalni menadžer kompanije Turkish Airlines u Beogradu Mehmet Alagoz zahvalio je na tome što je priznanje dodeljeno baš toj kompaniji.

"Nastojimo da radimo ovde ne samo da bi prodavali karte već da dovodimo svet u Srbiju i region", rekao je on i podsetio da kompanija posluje u 115 zemalja, a letove ima na više od 288 destinacija.

Kako je kazao, kompanija nastoji da dovodi u Srbiju ne samo turiste iz Turske, već i zemalja Bliskog istoka, a nedavno je u Beograd dovela i 1.000 turista iz Irana", kazao je.

Generalni direktor kompanije Novosti Radomir Dmitrović rekao je da ovakvo priznanje veoma znači budući da, kako je naveo, ozbiljnim dnevnim listovima nije lako da opstanu u ovo vreme.

"U takvoj situaciji Novosti su uspele da prebrode godinu dana sa najmanjim padom tiraža od svih dnevnih listova. Nismo zaustavili njedno izdanje, niko nije dobio otkaz i to je ravno nagradi koju smo ovde večeras dobili", rekao je on.

Izvršni direktor u kompaniji Telekom Petar Popović rekao je da će nagrada biti još veći podsticaj da ulažu u sve svoje segmente poslovanja.

Generalni direktor kompanije BADEL 1862 Dalibor Kulišić rekao je da priznanje znači potvrdu ispravnosti dosadašnje politike poslovanja i izazov za budući razvoj.

"Uvek smo usmereni u kvalitet svojih proizvoda, a nema područja biznisa u kojim se trendovi ne menjaju, i Badel uspešno odovara na taj segment", rekao je Kulišić.

Pomoćnik generalnog direktora JUGOIMPORT -SDPR Milena Chornakov rekla je da će ubuduće ta kompanija nastojati da pruži ruku svima kojima je pomoć potrebna, a dekan FON-a prof.dr Milija Suknović rekao je da nagradu zaslužuju za svu posvećenost u radu sa studentima nastavnici i saradnici na fakultetu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je samo u prošloj godini na teritoriji tog grada otvoreno više od 1000 radnih mesta u realnom sektoru i da je potpisano još 13 novh ugovora sa kompanijama od kojih je jedan deo već otvorio pogone.

Očekujemo otvaranje još 2.000 radnih mesta, istakao je on i dodao da je deo lokalne administracije na raspolaganju investitorima koji žele da ulažu 24 sata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biznis partner biznis nagrade

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana