Tekst objavljen: 24.10.2022 12:10        


Japanska valuta se spustila jutros na ranom azijskom trgovanju na minimum od 149,70 jena za dolar, nakon čega se na kratko oporavila na 145,28, što ukazuje na to da je Banka Japana (BoJ) intervenisala na deviznom tržištu drugi dan zaredom

Dolar se penje, jača i bitkoin, evro u padu


Ubrzo potom, jen je ponovo pao na blizu 148,88 jena za dolar, izveštava Rojters, dodajući da je intervencija BoJ, po svemu sudeći, dala samo kratak predah japanskoj valuti.

Japanske monetarne vlasti su prethodno intervenisale u petak na deviznom tržištu kupovinom jena po drugi put za mesec dana, nakon što je valuta pala na 32-godišnji minimum blizu 152 jena za dolar, navodi britanska agencija pozivajući se na izvore iz političkih krugova.

Američki dolar je danas u usponu i prema glavnim svetskim valutama, pri čemu je dolarski indeks ojačao za 0,3 posto na 112,24 poena.

Evro je oslabio za 0,2 procenta na 0,9831 dolara, a britanska funta beleži kolebljivo kretanje. Naime, britanska valuta je pala kada je objavljeno da je bivši premijer Boris Džonson odustao od kandidovanja za premijera, a prema poslednjim raspoloživim podacima funta je neutralisala deo gubitaka pošto je bivši ministar finansija Riši Sunak isplivao kao prvi kandidat za novog šefa vlade.

Funta je trenutno u porastu od 0,2 posto na 1,1320 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Boris Džonson je saopštio danas da se povukao iz trke za premijera koji će zameniti Liz Tras, koja je bila primorana da podnese ostavku nakon što je lansirala ekonomski program koji je izazvao previranja na finansijskim tržištima, preneo je Tanjug.

Na kripto berzama, bitkoin je ojačao za 0,7 procenata i trguje se na nivou od 19.316 dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze kurs deviza kurs evra kurs dolara kriptovalute izveštaj sa berze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana