Tekst objavljen: 22.04.2015 11:33        


Dozvoljeni minus najbrži je način da se dođe do novca, ali i jedan od najskupljih. Građani koji uđu u ovaj začarani krug zaduživanja teško iz njega izlaze.

Dozvoljeni minus, najskuplji bankarski proizvod

U zamku uzimanja dozvoljenog minusa, brzo, po jednostavnoj proceduri i uz minimum potrebne dokumentacije upalo je 4,5 miliona građana Srbije. Mnogi od njih koriste ga kad god i za šta god im je to potrebno, nesvesno ulazeći u dug koji ih na godišnjem nivou košta i do 38 odsto iznosa koji su uzeli. Zato

Saveti

  • Ne ulazite u nedozvoljeni minus,
  • Nemojte odmah da iskoristite ceo minus,
  • Podižite novac po potrebi i vraćajte ga redovno,
  • Za velike kupovine uzmite namenski kredit,
  • Vodite evidenciju potrošnje i smanjite troškove,
  • Plaćajte gotovinom, trošićete manje.
mnogi, kada shvate da su u problemu, podižu keš kredite koji imaju i upola niže kamate i njima otplaćuju skupi minus koji potom potpuno i ugase.

Dozvoljeni minus dobar je za one kojima je novac potreban svega nekoliko dana, dok ne legne plata. Problem je što ga malo ko koristi na taj način.

- Većina ljudi celu sumu potroši odjednom i onda je nadalje u ogromnom minusu na koji svakog dana teče kamata. Pored kamata koje je plaćao celih godinu dana, kada istekne period na koji je minus odobren, korisnik mora da vrati čitav iznos pozajmice. Ako sklizne u nedozvoljeni minus, očekuju ga kamate do 72 odsto - objašnjava Gavrilović.

Najbolje je periodično podizati novac, odnosno ne ulaziti u minus do punog limita već na početku meseca. Kamatu na minus banka obračunava po broju dana koliko je korišćen. Ako upadnete u nedozvoljeni minus, svako kašnjenje duže od 60 dana biće evidentirano u Kreditnom birou, što smanjuje mogućnost budućih zaduživanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
dozvoljen minus minus po računu kamata na dozvoljen minus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana