Tekst objavljen: 09.10.2013 8:45        


Ministarstvo poljoprivrede davaće podsticaje za izgradnju objekata po ugledu na autentične seoske kuće, salaše, vajate, vodenice, vinske podrume..., kao i za dogradnju i adaptaciju takvih kuća, ukoliko su one namenjene ugostiteljstvu, starim zanatima i domaćoj radinosti.

Država daje novac za gradnju salaša i seoskih kuća

Za izgradnju objekata po ugledu na autentične seoske kuće, odnosno salaše ili vajate, uz očuvanje narodnog graditeljstva i tradicionalne arhitekture, a radi pružanja ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu, maksimalni iznos podsticaja je 1.000.000 dinara.

Izgradnja, dogradnja i adaptacija kupatila i uvođenje sistema centralnog grejanja i slično, odnosno privođenje nameni objekta po ugledu na autentične seoske kuće, odnosno salaše ili vajate, uz očuvanje narodnog graditeljstva i tradicionalne arhitekture, a radi pružanja ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu biće podstaknuto s 800.000 dinara.

Za restauraciju autentičnih objekata na selu – vodenica, valjarica i vinskih podruma koji su u funkciji seoskog turizma maksimalni iznos biće 600.000 dinara.

Poboljšanje pratećih sadržaja u oblasti rekreacije, parternog uređenja dvorišta i nabavke dvorišnog mobilijara radi unapređenja ponude i pružanja ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu biće stimulisane sa 600.000 dinara.

Za opremanje prostorija za pružanje usluga ishrane koje su u funkciji seoskog turizma bespovratna sredstva iznose 200.000 dinara.

Pravo na korišćenje sredstava imaju fizička lica, nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i udruženja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija država građevinarstvo izgradnja gradnja stanovanje turizam ugostitelji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana