Tekst objavljen: 19.09.2016 14:00        


Malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima odobreno je u ovoj godini više od 560 miliona dinara bespovratnih sredstava, namenjenih nabavci opreme i unapređenju poslovanja i proizvodnje, saopšteno je danas iz Ministarstva privrede. Novac je dodeljen u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini.

Država firmama za novu opremu dodelila 560 miliona RSD

Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija partnera na programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Tih 560.774.554 dinara odobreno je za ukupno 383 privrednika, a ukupna vrednost investicija u nabavku opreme iznosi 2.745.370.938 dinara, čime je javno poziv za taj program zatvoren.

Ovaj program je jedan iz paketa ponuđenih u 2016. koja je proglašena Godinom preduzetništva. Realizuje se u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovim bankama i lizing kompanijama.

Po završetku svih aktivnosti oko realizacije programa, na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Godine preduzetništva biće objavljen spisak svih firmi koje su dobile novac po ovom programu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pomoć malim preduzećima novac za nabavku opreme godina preduzetništva nabavka opreme

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana