Tekst objavljen: 17.08.2021 15:55        


Ministarstvo zaštite životne sredine objvavilo je na svom sajtu i u Službenom glasniku da se ukidaju subvencije za kupovinu električnih i hibidnih vozila

Država ukinula subvencije za e-vozila, već su "ispucane" sve pare za ovu godinu


Kako navode ova odluka je doneta zbog toga što je iskoriščćena visina opredeljenih subvencija u ovoj godini pre isteka kalendarske godine.

- Obaveštavaju se zainteresovane strane da se prekida postupak dodele subvencija za kupovinu novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila koja uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokreće i električni pogon (hibridni pogon). Zaključno sa danom 13.08.2021. godine, obustavlja se prijem Zahteva za subvencionisanu kupovinu novih vozila i prekida se postupak dodele subvencija za 2021. godinu - navodi se u saopštenju objavljenom na njihovom sajtu.

Visina subvencija za različite vrste vozila

Za električne mopede i tricikle, podsetimo, država je davala do 250 evra, a do 5.000 evra za potpuno električna putnička vozila do devet sedišta i laka teretna vozila.

Za nov električni motocikl subvencija je iznosila 500 evra, a za hibridna putnička, laka teretna vozila koja imaju bar jedan električni motor u hibridnom sistemu 2.500 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sa druge strane, sa nešto više para se subvencionisao se "plug-in" hibridni automobili. Oni se subvencionišu sa 3.500 evra.

Najviše para za subvencije se davalo se za nabavku potpuno novih električnih automobila, čiji motor isklučivo koristi struju. U ovom slučaju subvencije su iznosile čak 5.000 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
subvencije za automobile ukinute subvencije ministarstvo zaštite životne sredine automobili električni automobili električni automobili u srbiji subvencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana