Tekst objavljen: 17.08.2015 1:45        


Kompanija Dunav osiguranje isplatila je Telekomu odštetu u iznosu od 1,3 milijarde dinara, po osnovu požara u kome je u februaru izgorelo skladište zaliha i opreme Telekoma u Makišu. "Iznos naknade štete isplaćen osiguraniku ''Telekomu'' jedan je od najviših u regionu koji je u delatnosti osiguranja isplaćen u poslednjoj deceniji", navodi se u saopštenju Dunav osiguranja.

Dunav osiguranje: Isplaćena odšteta Telekomu

Usled požara koji se 22. februara dogodio u Makišu, u potpunosti je izgoreo objekat u vlasništvu preduzeća MK Beorent, a deo objekta, kako se navodi u saopštenju Dunav osiguranja, korišćen je kao centralno skladište zaliha i opreme Telekoma.

"Skladište Telekoma bilo je osigurano od rizika požara kod kompanije ''Dunav Osiguranje'', te je usled ostvarenja navedenog rizika bilo neophodno pristupiti brzoj i stručnoj proceni nastale štete", objašnjavaju na ovoj adresi.

Visina štete nastale na zalihama i opremi utvrđena je u ukupnom iznosu 1.336.032.884 dinara, i odšteta je, kako je precizirano, jednokratnom uplatom, bez odlaganja, isplaćena osiguraniku 26. juna ove godine.

Međutim, u Dunavu ističu da je ova kompanija u postupku namirenja štete koja je u istom štetnom događaju nastala i na objektu osiguranika MK "Beorent".

"Do sada je po ovom osnovu već isplaćeno više od 98 miliona dinara, a nakon što osiguranik izvrši sanaciju objekta uništenog u požaru, utvrdiće se i konačan iznos odštete kojim će osiguranik biti u potpunosti namiren", objašnjeno je.

Kompanija "Dunav osiguranje" je, ističu, brzom reakcijom, punom stručnom podrškom i procenom kao i promptnom isplatom naknade štete, još jednom potvrdila i opravdala status vodećeg osiguravača u zemlji i regionu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
isplata Dunav osiguranje Telekom Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana