Tekst objavljen: 13.02.2015 13:23        


Udruženje bankarskih klijenata Efektiva poručilo je danas da pozdravlja spremnost NBS na razgovor, ali i da traže agilniju ulogu centralne banke u rešavanju svih problema gradjana nastalih zbog naglog skoka švajcarskog franka.

Efektiva za veće angažovanje NBS u vezi  švajcarca

"Postoji za sada dobra volja da konačno rešenje podrazumeva konverziju kredita iz franka u evro, ali trenutno nema saglasnosti o paritetu koji bi bio primenjen", saopštila je Efektiva, posle jučerašnjeg sastanka sa viceguvernernom NBS, Djordjem Jevtićem i njegovim saradnicima u prostorijama centralne banke.

Na sastanku su, kako piše u saopštenju, ponovljeni stavovi tog udruženja o potrebi konverzije tih kredita u evro, ali po paritetu koji je važio na dan isplate svakog kredita, uz ostavljanje mogućnosti da oni korisnici koji žele da ostanu u francima, da im se omogući smanjivanje kamate, tamo gde je to moguće.

Efektiva je pozdravila spremnost NBS na razgovor, kao i poslednje izmene Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, ali su poručili da ipak traže agilniju ulogu centralne banke u rešavanju svih problema koje građani imaju sa bankama, uz uvažavanje sudske prakse.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    anes 13.02.2015 15:10

    Istina je da su banke manipulisale sa klijentima a ne klijenti sa bankama, ili će nasa država postati Las Serbos - Raj za bankstere !!!

  2. User image
    Gordana 17.02.2015 23:02

    Zaiste nije lepo kad te jedina drzava koju imas ostavi na cedilu i na milost i nemilost bankama uz istovremeno prebacivanje odgovornosti na nas koje su banke tada izmanipulisale. I jos uvek. Sramota je da postoji tolika nebriga za sopstvene gradjane!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
švajcarac kurs rešenje švajcarca Zakon o finansijskim uslugama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana