Tekst objavljen: 13.10.2015 11:11        


Privredna komora Srbije i Republičkih fond za penzijsko i invalidsko osguranje organizovaće sutra okrugli sto na kojem će učesnici razgovarati o prazninama u stažu, neplaćanju poreza i doprinosa za PIO i povezivanju staža. 

Efikasnije do podataka o stažu, zaradama i doprinosima

Okrugli sto se organizuje u saradnji sa Ministarstvom privrede i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a naziv skupa je "Praznine u stažu zbog neplaćanja doprinosa za PIO i povezivanje staža prema zaključcima Vlade Srbije" .

Na skupu će govoriti predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, direktorka PIO fonda Dragana Kalinović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar privrede Željko Sertić, najavila je PKS.

Učesnici okruglog stola razmotriće mogućnosti efikasnijeg utvrđivanja podataka o stažu osiguranja, isplaćenim zaradama i uplaćenim doprinosima za penzijsko invalidsko osiguranje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

 1. User image
  pistalo 13.10.2015 16:58

  Ne lipši magarče do zelene trave

 2. User image
  advokat 14.10.2015 8:41

  Da li su Fond PIO i Poreska uprava konačno usaglasili svoje softverske programe?
  Uplate doprinosa se evidentiraju kod Poreske uprave , a njihov sofver nije povezan (ne može se odmah očitati stanje uplata doprinosa ili duga) kod Fonda PIO.
  Jednom godišnje osiguranik iz privatnog sektora čeka u beskrajnom redu kod Fonda PIO da se ivrši upis penzionog staža za prethodnu godinu. Mnogi privat6nici (mali preduzetnici) ni ne shvataju u čemu je problem, nit da je njihova obaveza da
  (posle izvršenih uplata doprinosa) sami traže upis penzionog staža.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
PIO fond porezi porezi i doprinosi zarade

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana