Tekst objavljen: 05.03.2015 10:55        


Javno preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) planira uvođenje LED osvetljenja u svojim objektima kako bi smanjilo potrošnju električne energije i povećalo energetsku efikasnost, saopštila je ta kompanija.

EMS uvodi LED osvetljenje u svoje objekte

Prvi objekat koji će biti rekonstruisan u skladu sa novom EMS-ovom Tehničkom preporukom o uvođenju tog osvetljenja, biće trafostanica Srbobran, u okviru koje će LED osvetljenje biti postavljeno u poslovnom prostoru, kao i u samom krugu objekta.

To osvetljenje će biti ugrađeno i u budućim trafo stanicama koje će graditi ili rekonstruisati EMS, a u planu je uvođenje ove vrste osvetljenja i u poslovnim objektima tog javnog preduzeća.

Siguran i pouzdan prenos električne enegrije, efikasno upravljanje prenosim sistemom, kao i optimalan i održiv razvoj elektroenergetskog sistema Srbije je misija EMS-a, istakli su u toj kompaniji.

Iako to preduzeće svakodnevno zadovoljava potrebe velikog broja korisnika širom Srbije, dužnost kompanije je i da ih podseti da racionalno koriste električnu energiju radi poboljšanja energetske efikasnosti, poručuju iz EMS-a povodom Svetskog dana energetske efikasnosti.

Uštedu u potrošnji električne energije EMS ostvaruje i u smanjenju opšte potrošnje u svim trafostanicama u vlasništvu preduzeća, a karakterističan primer je nova konstrukcija energetskih transformatora.

Njihovo hlađenje se vezuje na opterećenje samog transformatora, dok je do sada ono bilo kontinuirano, što donosi značajnu uštedu u električnoj energiji.

Svetski dan energetske efikasnosti obeležava se danas sa ciljem podsećanja potrošača da je ušteda energije veoma važna u borbi protiv globalnog zagrevanja i posledica koje ono nosi.

Unapređenje energetske efikasnosti podrazumeva smanjenu potrošnju električne i toplotne energije, bez narušavanja komfora života i rada ljudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
elektomreže srbije Led osvetljenje ušteda električne energije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana