Tekst objavljen: 27.04.2015 11:05        


Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" nastavila je da unapređuje svoje finansijske pokazatelje ostvarujući prihod od 39 miliona evra u prvom kvartalu ove godine, što predstavlja povećanje od 44 odsto u odnosu na isti period u 2014. godini, saopšteno je iz te kompanije.

Er Srbija ostvarila prihod od 39 miliona evra

Ukupno 453.000 putnika je koristilo usluge Er Srbije u prvom kvartalu ove godine, što je za 26 procenata više u odnosu na 359.000 putnika koliko je prevezeno u istom periodu prošle godine.

Kapacitet za prevoz putnika izražen kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK) uvećan je za 15 odsto i iznosio je 795 miliona.

Kada se radi o prevozu tereta, Er Srbija kargo je ostvario rast od 61 procenat u odnosu na isti period 2014. godine sa 875 tona prevezenog tereta u prvom kvartalu ove godine.

"Nastavili smo da ubiremo plodove našeg rasta, podstaknutog razvojem naše mreže destinacija i proširenjem kod šer partnerstava. Naši rezultati i dalje dokazuju efektivnost naše poslovne strategije. To je odličan znak za naš dugoročni uspeh", izjavio je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić, a navodi se u saopštenju.

On je naveo da će Er Srbija, kao i tokom 2014. godine, nastaviti da se fokusira na održavanje finansijske discipline i na kontrolu troškova.

"Ipak, ove godine smo takođe posvećeni investiranju u ključne oblasti za koje čvrsto verujemo da će podstaći naš uspeh u budućnosti - dalji razvoj naše radne snage i unapređenje iskustva putovanja za naše goste putem uvođenja inovacija u naše proizvode i usluge", rekao je Kondić.

Er Srbija i dalje stvara radna mesta, čime značajno doprinosi razvoju srpske privrede, navodi se u saopštenju i dodaje da se samo na jednom od dana zapošljavanja, održanom u februaru prijavilo gotovo 1.700 kandidata - najviše u istoriji avio-kompanije.

Nakon toga je objavljen još jedan konkurs za članove kabinske posade, kao i za nekoliko ključnih rukovodećih pozicija.

Er Srbija trenutno zapošljava više od 2.300 ljudi, uključujući i zavisna preduzeća Er Srbija ketering i Er Srbija graund servis i svojim kontinuiranim rastom nastaviće da stvara značajan broj radnih mesta za građane Srbije, navodi se u saopštenju.

Tokom prvog kvartala 2015. godine, Er Srbija je u značajnoj meri proširila svoju mrežu destinacija putem kod šer sporazuma sa avio-kompanijama Adria ervejz, Aeroflot, erberlin, Er Frans, Alitalija, Bulgaria er, Etihad ervejz, Etihad ridženel (čije letove obavlja Darvin erlajn), KLM i Tarom.

Er Srbija na ovaj način trenutno pokriva 29 dodatnih odredišta širom sveta, uključujući i ključne destinacije na Dalekom istoku, u koje spadaju Seul, Singapur i Ho Ši Min, kao i četiri grada u Australiji.

Tokom prva tri meseca 2015. godine, Er Srbija je ostvarila i određen broj strateških partnerstava koja su značajno osnažila njeno globalno komercijalno prisustvo.

Tu spada sporazum sa kompanijom Abakus internešenel (Abacus International), vodećim globalnim distributivnim sistemom u azijsko-pacifičkom regionu, čime je omogućeno da turističke agencije na preko 20.000 lokacija imaju pristup mreži destinacija, konekcijama putem njenih partnera i cenama karata Er Srbije.

Er Srbija kargo je takođe ostvarila bližu povezanost sa asocijacijom Global lodžistiks netvork (Global Logistics Network - GLN), čime je avio-prevozniku omogućeno da ponudi svoje usluge široj bazi klijenata širom sveta, istovremeno nudeći veću mogućnost izbora i unapređen pristup globalnim transportnim rešenjima.

Er Srbija je u 2015. godini dobila i nekoliko međunarodnih priznanja za različite aspekte svog poslovanja, podseća se u saopštenju kompanije.

"Gosti zauzimaju centralno mesto u našem poslovanju, pa bih takođe želeo da izrazim našu zahvalnost za njihovu odanu podršku. Tokom ove godine ćemo se i dalje fokusirati na sve aspekte iskustva putovanja naših gostiju time što ćemo uvesti inovacije u naše proizvode i usluge, pružati još više izbora, pogodnosti i uživanja. Uvereni smo da će takav pristup omogućiti naš kontinuirani uspeh," poručio je Kondić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
er srbija rast kompanije povećan profit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana