Tekst objavljen: 17.06.2018 11:26        


Etihad ervejz će u narednim danima objaviti da neće obnoviti menadžerski ugovor sa Er Srbijom koji ističe na kraju ove godine, preneo je danas specijalizovani portal Eksjuevijejšn (Exyuaviation).

Etihad povlači svoj menadžment iz Er Srbije

To znači da će svi najviši rukovodioci srpsko-arapske aviokompanije biti povučeni, a da će upravljanje Er Srbijom ponovo biti prepušteno Vladi Srbije. Očekuje se da će Etihad zadržati svoj vlasnički udeo od 49 odsto u zajedničkoj kompaniji.

Nakon što su Vlada Srbije i avio-prevoznik iz Emirata sklopili ugovor po kojem je Etihad postao suvlasnik nekadašnjeg Jata, dogovoreno je i da u narednih pet godina firmom na osnovu menadžmentskog ugovora upravlja Etihad. Taj ugovor ističe 1. januara 2019. godine, ako do tada ne bude obnovljen, a Etihad je već propustio rok u kojem je trebalo da traži produženje ugovora da je hteo.

Istekom ugovora, Er Srbija će ostati bez generalnog direktora, finansijskog i operativnog direktora, kao i drugih rukovodilaca.

Kako prenosi Eksjuevijejšn, povlačenje Etihadovog menadžmenta koincidira sa odlukom da se u januaru vrati upravljanje prihodima i planiranje linija iz Abu Dabija, gde se te odluke sada donose, u Beograd.

Ovo može ukazivati na to da je Etihad još pre nekog vremena odlučio da ne želi više da upravlja Er Srbijom.

Podsetimo da je kompaniju krajem prošle godine napustio generalni direktor Dane Kondić, koji je Er Srbijom upravljao od njenog osnivanja, a da je prethodno iz Etihada praktično oteran dugogodišnji direktor Džejms Hogan, kreator neuspešne strategije ulaska u posrnule evropske avio-kompanije. Er Srbija je već duže vreme na oštroj silaznoj putanji, uz velike gubitke koje pokrivaju državne subvencije, snižavanje kvaliteta usluga (bez hrane i pića u osnovnim tarifama) i tiho otkazivanje narudžbine 10 novih aviona erbas A320NEO, koji su pre par godina gromoglasno najavljivani.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Etihad Air Serbia menadžment

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana