Zvanični kurs Evra za dan 14.06.21. :: 117.5706 rsd
Tekst objavljen: 06.01.2018 11:30        


Evropska komesarka zadužena za digitalnu politiku Marija Gabrijel objaviće na samitu u Bugarskoj u maju iduće godine plan za ukidanje rominga između EU i zemalja Zapadnog Balkana.

EU planira da ukine roming izmedu eu i zapadnog balkana

Gabrijel je za portal EURACTIV.com rekla da će predstaviti detaljan set mera na sastanku o proširenju zabrane naplate rominga u EU na Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Na tome trenutno rade pravni savetnici Evropske komisije, objavio je briselski portal.

Bugarska, koja 1. januara preuzima šestomesečno rotirajuće predsedništvo EU, 17. maja 2018. godine biće domaćin samita EU - Zapadni Balkan u Sofiji.

U EU se od 15. juna ne naplaćuje roming i građani Unije mogu širom bloka da zovu, šalju poruke i pretražuju internet na svojim mobilnim uređajima po istoj cijeni kao da su kod kuće.

Ipak, komesarka je istakla da ne može da kaže koliko bi vremena moglo da prođe pre nego što sporazum o ukidanju rominga između EU i zapadno balkanskih zemalja stupi na snagu.

“Zaista mi je važno da ne rasplamsavam očekivanja koja nisu izvodljiva i realna. EU je za to trebalo deset godina … Treba da ostanemo mirni i uradimo to veoma ozbiljno jer su očekivanja u regionu ogromna”, kazala je Marija Gabrijel.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zapadni balkan EU roming roming u EU

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana