Tekst objavljen: 27.12.2021 13:35        


Građani Srbije od 1. januara mogu da se prijave za novih 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od pet hiljada dinara, koje bi trebalo da iskoriste do 20. novembra sledeće godine. Mogu da biraju jedan od 1.200 smeštajnih objekata širom Srbije koji su u sistemu vaučera, navodi RTS

Evo kako da se prijavite za nove turističke vaučere


„Svake godine imamo sve veći broj prijavljenih ugostitelja. Da bi učestvovali u realizaciji šeme raspodele vaučera, moraju da budu prijavljeni na informacioni centralni sistem e-Turista. To je uslov koji između ostalog, suzbija i sivu ekonomiju u našoj zemlji“, kaže Jelena Milenković Orlić, pomoćnica ministarke trgovine i turizma.

Kako se prijaviti

Pravo na vaučere imaju svi penzioneri i studenti, kao i zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara. Izdaju se za najmanje pet noćenja.

Od dokumenata je potrebno imati potvrdu rezervacije u željenom objektu: za najstarije sugrađane poslednji penzioni ček, za zaposlene potvrdu o zaposlenju i primanjima nižim od 70.000 dinara, dok studenti prilažu uverenje fakulteta za tekuću godinu.

Zahtevi se predaju lično i to isključivo na šalterima pošta.

Deset pošta dežura 1. januara: tri u Beogradu, a ostale na graničnim prelazima.

"Drugog januara imamo 34 pošte, trećeg 54, a od četvrtog januara radimo punim kapacitetom: u 1.300 pošta širom Srbije, građani će moći da dođu da se evidentiraju za subvencionisani smeštaj", objašnjava Bojana Nikolić iz Pošte Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Vlasnicima hotela, motela i etno-domaćinstava vaučeri su veoma važni: kažu da su im popunili objekte i produžili sezonu.

"Preko četvrtine naših gostiju koristi vaučere. Pitanje je da li bi i došli u Atomsku banju Gornja Trepča da nisu imali pomoć od pet hiljada dinara. Nekome to mnogo znači, pogotovu u privatnom smeštaju, gde on sa tih pet hiljada pokrije troškove smeštaja, a ostale novce može da potroši u rehabilitaciju", ističe Nenad Mladenović iz Atomske banje Gornja Trepča.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam turistički vaučeri prijava domaći turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana