Zvanični kurs Evra za dan 30.11.20. :: 117.5822 rsd
Tekst objavljen: 29.06.2018 12:00        


Srpski turistima je preselo letovanje u Sitoniji pošto su ostali bez kupanja, a mnogi i bez automobila, koji su uništeni u bujicama posle nevremena. Međutim, ni tu nije kraj njihovim mukama jer oni kojima je u polavama oštećen auto na odštetu mogu da računaju samo ako imaju polisu kasko osiguranja.

Evo koliko košta šlepovanje kola iz Grčke

Vlasnici koji to nemaju moraće da spreme najmanje 800 evra, koliko otprilke košta da se automobil došlepa iz Grčke do Beograda.

Polisa za nepogode

U Udruženju osiguravača Srbije ističu da se vlasnik prilikom kupovine kasko osiguranja opredeljuje za nivo zaštite i rizike koji će biti pokriveni polisom.

- Ako ona sadrži i zašitu od elementarnih nepogoda, u šta spadaju i polave, šteta će biti nadokađena. U ovom konkretnom slučaju biće obeštećeni svi koji su kasko polisom predvideli tu mogućnost – objašnjavaju oni.

S druge strane, vozači koji su krneuli na put samo sa obaveznim osiguranjem vozila moraće sami da se snađu jer ono pokriva štetu samo u slučaju saobraćajne nesreće. Stručnjaci predviđaju, da će vlansici koji nemaju kasko osiguranje iz džepa samo za popravku morati da izvade od 1.000 do 1.500 evra.

U Auto-motu savezu kažu da šlepovanje od Siotnije do Beograda košta 118.000 dinara za srpske turiste koji nisu članovi AMSS.

Evro po kilometru

U jednoj beogradskoj šlep-službi pak ističu da vlansicima oštećenih vozila za šlep naplaćuju evro po kilometru, pa bi put od Pefkohorija do Beograda koštao oko 750 evra.

- Iz Beograda krećemo džipom i prikolicom. Vlansik automobiola plaća i putarinu, što je još oko 50 evra – kažu u šlep-službi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
šlep-služba automobili amss auto kasko osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana