Tekst objavljen: 22.03.2016 8:59        


Evropski berzanski indeksi su pali, pošto snažan oporavak šangajskog indeksa zbog promena uslova trgovanja u Kini, nije uspeo da pogura vrednost ostalih akcija na svetskim berzama. 

Evropske berze u padu, a američke rastu

Iako su evropske akcije u kasnom jutarnjem trgovanju porasle, one su tokom popodneva izgubile na vrednosti, prenosi agencija Frans pres.

Londonski indeks akcija FTSE 100 je oslabio za 0,3 odsto, na 6.169,04 poena, frankfurtski DAX za 0,4 odsto, na 9.915,44 poena, pariski KAK 40 za 0,6 odsto, na 4.437,54 poena, a Euro Stoxx za 0,5 odsto, na 3.044,80 poena.
"Opšti nedostatak važnih vesti i podataka je pružio malo impulsa tržišnim kretanjima u Evropi", izjavio je trgovac kompanije Siti ov London markets, Markus Huber.

U međuvremenu, akcije na Wall street-u su 25 minuta od početka trgovanja porasle, nakon vesti da je Meriot internešnel poboljšao ponudu za preuzimanje hotelskog operatera Starvud hotelsa, čime je nadmašio ponudu kineskog rivala Anbanga.

Industrijski Dau Džons napredovao za 0,05 odsto, širi S||P 500 za 0,07 odsto, a tehnološki Nasdak za 0,24 odsto.
Deonice u Kini su danas uzletele, nakon što su kineske vlasti olabavile propise vezano za pozajmice koje su namenjene kupovini deonica. Zvezda dana je bio Šangajski kompozitni indeks, koji je premašio granicu od 3.000 poena, prvi put za dva meseca.

Tokijska berza je danas bila zatvorena zbog državnog praznika, navodi AFP.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropski indeksi kina londonski indeks frans pres wall street

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana