EUR 117,59 USD 106,79 CHF 110,18

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 29.05.20. :: 117.5878 rsd

Tekst objavljen: 23.11.2019 18:00        


Društvene mreže ne prestaju da uvode promene velikom brzinom, a ovog puta se posebno izdvaja Facebook koji je nakon brojnih kritika na račun oglašavanja odlučio da se prilagodi klijentima i da im omogući da sami biraju gde će se njihove reklame pojavljivati

Facebook uvodi promene u oglašavanju

Facebook je u sredu najavio nove opcije koje su posebno usmerene ka zaštiti brendova na društvenim mrežama. Kreirani su novi alati koji će kompanijama pružiti bolju kontrolu nad plasiranjem sadržaja, a to znači da će imati mogućnost da biraju na kojim će se tačno sajtovima, aplikacijama i videima oglašavati.

Na ovu odluku svakako je uticala zabrinutost klijenata i brojne kritike na račun Facebook-a kada se saznalo da društvena mreža neće proveravati i zabranjivati politička oglašavanja zbog slobode govora. Mnoge kompanije su iz tog razloga osetile nelagodu da se oglašavaju na Facebook-u, jer je moguće da se njihove reklame povežu sa neprijatnim i nepoželjnim sadržajem što bi ugrozilo njihov imidž i stvorilo negativnu konotaciju.

Klijenti su do sada koristili blok liste, međutim, ni one se nisu pokazale kao dovoljno efikasne, jer je nemoguće navesti sve sajtove i aplikacije sa kojima ne žele da se dovedu u vezu. Nova olakšavajuća opcija su takozvane bele liste (publisher whitelist) putem kojih će svako ko se oglašava na Facebook-u moći da navede sadržaje koje smatra poželjnim i sigurnim.

I pored svih problema i negativnih kritika, Facebook je i dalje na dobitku i nastavlja da ostvaruje veliki profit, uz čak primećen porast u odnosu na raniji period. Fokus na brend i njegova zaštita svakako čine dobru strategiju, uzevši u obzir da je kompanijama neophodno da imaju prostor za oglašavanje na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
oglašavanje preko društvenih mreža Facebook oglašavanje marketing društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana