Tekst objavljen: 23.11.2019 18:00        


Društvene mreže ne prestaju da uvode promene velikom brzinom, a ovog puta se posebno izdvaja Facebook koji je nakon brojnih kritika na račun oglašavanja odlučio da se prilagodi klijentima i da im omogući da sami biraju gde će se njihove reklame pojavljivati

Facebook uvodi promene u oglašavanju

Facebook je u sredu najavio nove opcije koje su posebno usmerene ka zaštiti brendova na društvenim mrežama. Kreirani su novi alati koji će kompanijama pružiti bolju kontrolu nad plasiranjem sadržaja, a to znači da će imati mogućnost da biraju na kojim će se tačno sajtovima, aplikacijama i videima oglašavati.

Na ovu odluku svakako je uticala zabrinutost klijenata i brojne kritike na račun Facebook-a kada se saznalo da društvena mreža neće proveravati i zabranjivati politička oglašavanja zbog slobode govora. Mnoge kompanije su iz tog razloga osetile nelagodu da se oglašavaju na Facebook-u, jer je moguće da se njihove reklame povežu sa neprijatnim i nepoželjnim sadržajem što bi ugrozilo njihov imidž i stvorilo negativnu konotaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Klijenti su do sada koristili blok liste, međutim, ni one se nisu pokazale kao dovoljno efikasne, jer je nemoguće navesti sve sajtove i aplikacije sa kojima ne žele da se dovedu u vezu. Nova olakšavajuća opcija su takozvane bele liste (publisher whitelist) putem kojih će svako ko se oglašava na Facebook-u moći da navede sadržaje koje smatra poželjnim i sigurnim.

I pored svih problema i negativnih kritika, Facebook je i dalje na dobitku i nastavlja da ostvaruje veliki profit, uz čak primećen porast u odnosu na raniji period. Fokus na brend i njegova zaštita svakako čine dobru strategiju, uzevši u obzir da je kompanijama neophodno da imaju prostor za oglašavanje na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
oglašavanje preko društvenih mreža Facebook oglašavanje marketing društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana