Tekst objavljen: 13.11.2019 16:00        


Facebook je upravo najavio Facebook Pay, novi vid servisa za plaćanje koji će raditi na Messenger, Instagram, WhatsApp i Facebook aplikacijama

FB je upravo najavio Facebook Pay, koji će moći da radi na svim njegovim aplikacijama

Servis će prvo biti dostupan u Americi i od samog početka će raditi na Facebook i Messegner aplikacijama dok će na Instagram i WhatsApp stići nešto kasnije.

Do sada, ovaj servis je bio testiran samo u Indiji i još nije poznato kada će biti globalno aktiviran.

Korisnici imaju opciju da dodaju svoj način plaćanja na Facebook Pay, a onda će moći da odaberu taj servis kako bi plaćali na mestima gdje se novi metod prima.

Mušterije mogu da sačuvaju svoju karticu ili bankovni račun unutar servisa, umesto da svaki put unose tražene podatke kada kupuju onlajn.

Facebook tvrdi da njegov servis podržava najveći broj kreditnih i debitnih kartica, kao i PayPal.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Takođe, novi servis je odvojen od Calibra “novčanika” koji je povezan sa kompanijinom Libra mrežom koja je namenjena keiptovalutama.

Dobra stvar je i to što će Facebook korisnicima dati mogućnost da sami podese na kojim aplikacijama će ovaj servis biti aktivan i neće automatski ubacivati podatke o karticama na sve aplikacije koje primaju novi način plaćanja.

Facebook će korisnicima takođe davati informacije o istoriji plaćanja, kao i podršku u realnom vremenu putem četa.

Facebook Pay će u Americi na samom početku nuditi plaćanja koja se tiču dobrotvornih priloga, kupovina u igricama, kupovina karata za događaje i direktnog slanja novca drugim osobama unutar Messenger aplikacije.

Novi servis će raditi i unutar Facebook Marketplacea i određenim FB stranicama.

Društvena mreža tvrdi da će servis bezbedno čuvati podatke i enkriptovati karticu i bankovne račune, dok će sistemi redovno biti skenirani kako bi se otklonile sve opasnosti koje se tiču bilo kakve moguće prevare.

Svi korisnici će dobijati i notifikacije nakon svake kupovine i prilikom bilo kakve druge aktivnosti na nalogu.Sudeći po pravilima korišćenja, Facebook će sakupljati podatke u vezi sa kupovinama kao što su način plaćanja, datum transakcije, kontakt detalji i adresa slanja.

Sve akcije koje korisnici obave preko Facebook Paya će biti korišćene i kako bi se ljudima prikazivali relevantni oglasi.Facebook objašnjava da ako neko kupi loptu preko Facebook Marketplacea, postoji verovatnoća da će početi da mu se prikazuu oglasi za lopte.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
instagram Whatsapp Facebook onilne plaćanje facebook pay

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana