Tekst objavljen: 09.03.2016 15:58        


Fond za razvoj Srbije, kao jedan od značajnih partnera u Godini preduzetništva 2016., od petka 11. marta, počinje sa prijemom zahteva za kreditiranje po Programu Fonda za šta su ukupno planirana sredstva u iznosu 7.2 milijarde dinara. 

Fond za razvoj počinje sa prijemom zahteva za kredit

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, krediti će se odobravati za za start-up kredite za početnike-preduzetnike i pravna lica.

Predviđeni rok otplate je do pet godina u okviru koga je grejs period do godinu dana.

Fond za razvoj će raditi i na unapređenju poslovanja kroz plasiranje kredita za trajna obrtna sredstva ( rok otplate do pet godina u okviru koga je grejs period do 9 meseci), za tekuću likvidnost ( rok otplate do 18 meseci u okviru koga je grejs period do tri meseca) i kratkoročne kredite ( rok otplate od tri do 12 meseci ).

Planirane su i investicije kroz kredite za investiciona ulaganja ( rok otplate od 7-10 godina u okiru koga je grejs period do godinu).

Krediti će se odobravati uz najnižu kamatnu stopu od 1,5 odsto uz garanciju banke, na godišnjem nivou, ili tri procenta uz ostala sredstva obezbedjenja.

Godina preduzetništva 2016. je veliki paket različitih programa države čiji je cilj da se ojačaju preduzetničke snage, pomogne preduzetnicima koji počinju posao ili su ga, do određenog nivoa, već razvili i pruži finansijski i nefinansijski oslonac za dugoročni razvoj preduzetničkog duha.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    vlastimirka vlastic 15.03.2016 14:34

    INTERESANTNO JE DA SE TRAZI GARANCIJA BANKE KOJA KOSTA MALTENE KAO I KREDIT -2 DO 3,5% ZAVISNO OD BANKE DO BANKE.A BANKA DALJE TRAZI,DA BI DALA GARANCIJU, HIPOTEKU..UPIS HIPOTEKE/TROSKOVI/IZNOSE CESTO I DO 5% VREDNOSTI KREDITA..I TAKO DODJEMO DO TOGA DA OVI KREDITI ZA TZV RAZVOJ SU NAMENJENI KOSTICU I NJEGOVOM BANKARSKOM BIZNISU,ILI GIGANTIMA ILI POVEZANIM FIRMAMA POLITICARA SA TRI ZAPOSLENA I OBRTOM OD NEKOLIKO MIL EURA .
    FIRMICA DO 20 TAK ZAPOSLENIH JE NA VETROMETINI LDRZAVNIH FISKALNIH UDARA KAO I NEPOZELJNA ZA OVA SREDSTVA..UTOPILA SU SE VECINA TIH SREDSTAVA U DRZAVNE FIRMETINE A POVLACE JE FIRME KCERKE ..RAZLOG -REFINANSIRANJE DUGOVA OD PRE..RECIMO SIMPO TRYAL,ILI NEKA DRUGA ILI CAK ZELEZARE..SVE U SVEMU FOND ZA RAZVOJ ODAVNO JE POLITICKA A NIKAKO PRIVREDNA INSTITUCIJA..PRAVILA SU STROGA ZA NE CLANOVE PARTIJE ILI LOBIJA..PROCENAT ,,NEKOME,,JE OBAVEZAN--DEMANTUJTE ME MOLIM VAS..

  2. User image
    Strahinja 18.03.2016 8:17

    Da .naravno da je politicka institucija.
    Do sredstava mali privrednici nece doci.
    Ali to drzavi nije ni bio cilj.
    Drzava ce sad reci pa eto vidite kako smo ponudili jeftine kredite (drugi deo recenice je: do kojih nikada necete doci).
    Da ne pricamo o zainteresovanosti zaposlenih za rad.
    Kad udjes tamo odmah im ometas tisinu i nerad .
    Javasluk je jefino pravilo po kom su oni ikada poslovali.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti fond za razvoj preduzetništvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana