Tekst objavljen: 08.09.2015 14:28        


Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro izjavila je da je francuska avio kompanija zainteresovana za proces privatizacije Aerodroma Nikola Tesla za koji će do kraja godine ili početkom sledeće privatizacioni savetnik, koji bi tek trebalo da se izabere, predložiti modele koji najviše odgovaraju državi Srbiji. 

Francuzi žele Beogradski  aerodrom

Moro se juče sastala sa potpredsednicom vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, koja je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, pozdravila interesovanje za privatizaciju profitabilnog srpskog avio prevoznika i poručila da će se nakon preporuke konsultantske kuće znati više detalja koji će opredeliti ovaj planirani međunarodni tender.

"To mora da bude međunarodno proznata konsultantska kuća sa iskustvom na ovakvim poslovima", poručila je Mihajlović i dodala da Srbija i Francuska imaju puno potencijala zajedničke saradnje koju mogu da razvijaju.

Tokom jučerašnjeg sastanka sa Mihajlović, Moro je predstavila novog ekonomskog savetnika ambasade Žan Pjer Gastoa koji će se baviti poboljšanjem ekonomskih odnosa dve zemlje.

"Verujem da ćemo imati uspešnu i efikasnu saradnju i ubuduće. Ovo Ministarstvo i Vlada su otvoreni za razgovore o sadašnjim i budućim projektima", rekla je Mihajlović tom prilikom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aerodrom nikola tesla Francuska kompanija Aerodrom Beograd aerodrom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana