Tekst objavljen: 06.07.2024 16:00        


Na mobilnim uređajima, korisnici će umesto beskonačnog skrolovanja videti dugme "Više rezultata" na dnu pretrage, koje će učitati narednu stranicu sa rezultatima

Google "ubija" beskonačno skrolovanje u rezultatima pretrage


Google je odlučio da ukine funkciju beskonačnog skrolovanja na rezultatima pretrage, prema izveštaju sa sajta Search Engine Land. Ova funkcija, koja je omogućavala korisnicima da neprekidno skroluju kroz rezultate pretrage slično kao na društvenim mrežama, prvobitno je uvedena za mobilne uređaje u oktobru 2021. godine, a zatim i za desktop pretragu krajem 2022. godine.

Prema izjavama Google-ovih predstavnika, beskonačno skrolovanje će danas biti uklonjeno sa desktop pretrage, dok će ista funkcija biti uklonjena sa mobilnih rezultata "u narednim mesecima."Umesto beskonačnog skrolovanja, Google će na desktop verziji pretrage vratiti klasičan pregled stranice, omogućavajući korisnicima da prelaze na određene stranice sa rezultatima pretrage ili jednostavno kliknu na "Sledeća" da bi videli narednu stranicu.


Na mobilnim uređajima, korisnici će umesto beskonačnog skrolovanja videti dugme "Više rezultata" na dnu pretrage, koje će učitati narednu stranicu sa rezultatima.

Google je naveo da je ova promena uvedena kako bi omogućila brže prikazivanje rezultata pretrage na većem broju pretraga, umesto automatskog učitavanja rezultata koje korisnici nisu eksplicitno zatražili.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
internet internet pretraživač google dugme više rezultata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana