Tekst objavljen: 02.08.2019 15:35        


Najnoviji potez je deo Guglovih nastojanja da ublaži zabrinutost evropskih antimonopolskih regulatora i izbegne nove kazne

Google uvodi veliku promenu za vlasnike androida širom Evrope

Kompanija Gugl će korisnicima android uređaja u Evropi omogućiti izbor podrazumevanog pretraživača između četiri opcije, među kojima je i Guglov pretraživač, saopštila je ta kompanija.

Najnoviji potez je deo Guglovih nastojanja da ublaži zabrinutost evropskih antimonopolskih regulatora i izbegne nove kazne.

Novi android pametni telefoni i tableti koji budu isporučeni u Evropskoj ekonomskoj oblasti (EEA) imaće od početka 2020. godine "ekran izbora" na kojem će se pojaviti četiri pretraživača od kojih će korisnik moći da izabere podrazmevani pretraživač, navodi se u saopštenju kompanije Gugl, a prenosi agencija Rojters.

Provajderima pretraživača biće omogućeno nadmetanje na tenderima da dobiju mesto na ekranima korisnika kako bi postali podrazumevani pretraživač na početnom ekranu android uređaja, zajedno sa Guglovim "Chrome" pretraživačem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Tenderi će se održavati u svakoj zemlji EEA, a tri ponuđača sa najboljom ponudom za određenu zemlju pojaviće se na "ekranu izbora“, navodi se u saopštenju američke tehnološke kompanije.

Guglov potez usledio je nakon prošlogodišnje odluke Evropske komisije da kazni tehnološkog giganta sa 4,34 milijarde evra zbog blokiranja rivala na android mobilnom operativnom sistemu.

EK je saopštila tada da je Gugl imao nepravednu prednost zahvaljujući unapred instaliranom pretraživaču "Hrom" i Guglovim aplikacijama za pretragu na android pametnim telefonima i prenosnim računarima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
evropa google android izbor pretraživača

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana