Tekst objavljen: 06.04.2020 15:10        


Građani Srbije, kojima su za ovu godinu odobreni turistički vaučeri, svoje rezervacije mogu da iskoriste do 20. novembra, što znači da u dogovoru sa izdavaocem smeštaja termine mogu da pomere za period nakon okončanja krize izazvane virusom COVID 19, saopštilo je Ministarsvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Građani mogu da promene termine za korišćenje turističkih vaučera Vaučeri mogu da se iskoriste i na Zlatiboru


Svoje vaučere građani mogu da koriste samo u objektima u kojima su već rezervisali smeštaj, što znači da ne mogu menjati ugostitelja, niti destinaciju za koju su se prvobitno odlučili, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu.

Kako se podseća, Ministarsvo je u ovoj godini odobrilo ukupno 160.000 vaučera, u iznosu od 5.000 dinara, koji su podeljeni.

Najpre je odobreno 100.000 vaučera, da bi u februaru bilo odobreno još 60.000, sa ciljem da se nadomesti očekivani manji broj turista iz Kine, u kojoj je tada u jeku bila epidemija koronavirusa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na listi najtraženijih destinacija za odmor uz pomoć vaučera su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić, Srebrno jezero, Zlatar i Tara.

2 komentara

  1. User image
    Сремац 08.08.2022 23:48

    Био сам у бањи Врујци у вили Каскада 24,25,и 26 јула,због неодговарајућег смештаја напустио сам смештај и вратио се кући.Имам два питања.
    1.ДА ЛИ ИМАМ ПРАВО НА ОБЕШТЕЋЕЊЕ СОБЗИРОМ ДА САМ ВЛАСНИКУ АГЕНЦИЈЕ ДАО ДВА ВАУЧЕРА ПО 5000,00 ДИНАРА, А ПРЕСПАВАЛИ СМО 3 НОЋИ?
    2.МОЈ СИН СА ПОРОДИЦОМ ЈЕ РЕЗЕРВИСАО ТРОКРЕВЕТНУ СОБУ У "КАСКАДИ",САД МУ ВЛАСНИК АГЕНЦИЈЕ ТРАЖИ ДВА ВАУЧЕРА ОД 15000,00 И 6000,00 ДОПЛАТУ ЗА ПЕТ ДАНА.ПОУЧЕН МОЈИМ ИСКУСТВОМ ,ДА ЛИ ОН МОЖЕ ТРАЖИТИ ПРЕИМЕНОВАЊЕ ВАУЧЕРА,ЈЕР НЕ ЖЕЛИ ДОЋИ У СИТУАЦИЈУ ДА ДОБИЈЕ СМЕШТАЈ КАО ЈА?
    Ако нисте у могућности одговорити,молим вас да ме упутите коме да се обратим у Новом Саду ради заштите својих права од превараната?Хвала

  2. User image
    Kamatica tim 09.08.2022 17:10

    Poštovani,

    Najbolje bi bilo da se obratite Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija, pa da njima objasnite situaciju.

    Oni će sigurno moći da Vas dalje upute šta da radite.

    Srdačan pozdrav,

    Kamatica tim

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turistički vaučeri 20 novembar promena termina turizam vaučeri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana