Tekst objavljen: 21.05.2022 9:00        


U vezi sa zahtevom srpske strane za ukidanje rominga srpskim turistima u Grčkoj, daćemo sve od sebe da utičemo na operatere da roming ukinu ili smanje tarife, rekao je danas grčki ministar turizma Vasilis Kikilias, nakon sastanka sa srpskom ministarkom turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić

Grčka će razmotriti ukidanje rominga srpskim turistima


On je najavio da će u prvoj nedelji juna biti održan sastanak srpskih turističkih organizacija sa grčkim operatorima, na kome će se razmatrati kako da se prevaziđu posledice krize iz prošle godine.

Ministarka Matić i ministar turizma Grčke Vasilis Kikilias razgovarali su o unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti turizma i predstojećoj turističkoj sezoni.

Matić je rekla da je dgovoreno da će će obe zemlje pomoći privatnom sektoru i turističkim agencijama da reše probleme iz vremena pandemije. Ona je rekla da se nerešene situacije odnose na neostvarena zamenska putovanja i zarobljeni novac srpskih turoperatora u Grčkoj, dodajući da se razgovaralo i o unapređenju promotivnih aktivnosti dveju zemalja.

Kada je u pitanju Srbija, kako je objasnila, ona se odnosi na unapređenje aktivnosti vezanih za spa i planinski turizam, produženje sezone na celu godinu i pojačavanje promotivne aktivnosti Srbije u Grčkoj.

“Konstatovali smo da bi otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini pomoglo promociji našeg turizma u Grčkoj”, rekla je Matić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kikilias je istakao da Srbiju i Grčku povezuju jedinstvene veze i da je sa srpskom stranom danas dogovoreno da će se raditi na stvaranju novih dobrih prilika za obe zemlje.

Prema njegovoj oceni, otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini pomoći će da se podrži privatni sektor i da ljudi iz Grčke mogu da dođu u Srbiju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vasilis kikilias roming Grčka ukidanje rominga srpski turisti tatjana matić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana