Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 30.11.2020 12:35        


Grčka je zbog pandemije koronavirusa produžila zabranu ulaska državljanima trećih zemalja do 14. decembra. Odluka stupa na snagu večeras od ponoći

Grčke granice ostaju zatvorene do polovine decembra

Kako prenosi agencija MIA, odluka grčke vlade da se državljanima trećih zemalja, osim država EU i Šnegen zone, zabrani ulazak u Grčku kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusom, produžena je do 14. decembra.

Za turiste i strane državljane za koje ne postoji zabrana omogučen je ulaz na grčku teritoriju samo preko Bugarske, odnosno preko grčko-bugarskog prelaza Promahonas-Kulata i to sa negativnim testom na kovid-19 ne stariji od 72 sata. Ostali granični prelazi, poput Kakavija sa Albanijom, Evzonija sa Severnom Makedonijom i Kipija sa Turskom, ostaju otvoreni samo za određenu kategoriju i to takođe sa negativnim PCR testom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zabrana ne važi za grčke državljane, za lica koja imaju dozvolu za boravak u Grčku, za lica koja žive u Grčkoj, za ulaz lica zbog neophodnih profesionalnih ili medicinskih razloga koji imaju posebna dokumenta, kao i za kamione i tranzit bolničkih vozila koji sa teritorije Kosova preko Severne Makedonije ulaze u Grčku zbog hospitalizacije pacijenata koji pripadaju diplomatskom, vojnom i administrativnom personalu zemalja članica EU i EULEX na KiM.

Od ove zabrane izuzete su državljani zemalja članica EU, šengen zone, kao i državljani Australija, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Urugvaja, UAE i Singapura.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turizam zatvorene granice Grčka 14 decembar grčke granice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana